ÅRSMÖTE PÅ IDROTTSMUSEET I HELSINGBORG

Måndagen den 12 februari 2018


_______________________________________

Skrivet av Jörn Landgren, den 22 mars, 2022
_______________________________________

Efter två tunga pandemiår kunde GCV äntligen hålla årsmöte med drygt 20-tal deltagare i en fantastiskt trivsam lokal – Idrottsmuseet i Helsingborg. GCV:s ordförande Hans-Ingvar Green hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Kaj Stenberg valdes till mötesordförande och årsmötet genomfördes enligt dagordningen.

Hans-Ingvar Green avtackades och lämnade över ”klubban” till GCV:s nyvalde ordförande Mikael Nordbeck, som tackade för förtroendet. Övriga ledamöter i styrelsen omvaldes.

Mats Thuré, som fyllt 60 år, gratulerades med blommor och skumpa. Kaj Stenberg avtackades likaså för sin insats som mötesordförande.

Slutligen tackade Kaj för förtroendet att få leda kvällens möte och förklarade mötet avslutat.

Som avslutning på kvällen serverades en god räkmacka med dryck. Därefter bjöds på kaffe med kaka. Under förtäringen visades en gammal film från CK Fix tävlingar och träningsläger. Det var speciellt nostalgiskt att se film från våra träningsläger på Åsljungagården varifrån alla har härliga minnen.

KLUBBKVÄLL PÅ RÅÅ MUSEUM

Torsdagen den 12 maj 2022


___________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 12 juni, 2022
___________________________________

Vi var 22 st (av 23 anmälda), som fick en trevlig kväll på Råå Museum för fiske och sjöfart. Temat för kvällen var utställningen Ålens långa resa – från lönsamhet till utrotningshot”.

Hans-Ingvar Green guidade sällskapet runt på utställningen medan han berättade med stor inlevelse om ål, människor och händelser på Råå.

Sedan höll Peter Folkeson i vanlig ordning i lotteriet.

Vi fick också i oss en räksmörgås med kaffe och kaka därefter, medan vi såg på Filmdetaljens filmer från förr.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan


Råå Museum
Till utställningen 

GCV FIX ON TOUR DE FRANCE

Fredag 1 — lördag 2 juli 2022


___________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 2:e oktober 2022
___________________________________________

Ja, då blev det äntligen tid att åka till Tour de France i Danmark (upplaga nr 109), som planerats i nästan 3 år av oss. Detta ”spektakel” vars budget för 3 etapper i Danmark var på ca 167 miljoner SEK, direktsändning i 190 länders TV. 22 lag med totalt 176 cyklister gjorde upp i år. 2021 deltog hela 11 danska cyklister.

Vi samlades vid 11-tiden på Tågaborg vid Pilvångsparken och boardade Resteamets buss, sedan åkte vi ner för Bergaliden för att hämta upp några till i centrum vid f d Strandqvists hörna. Planenligt kom vi med Forsea-färjanvid 12.00 och ombord fanns många Fixare som reste själva (Fix tackade jusom bekant nej till att åka med oss).

På vägen till Köpenhamn erhöll alla varsin burk Carlsberg Pilsner med Tour de France logga tryckt på! Det serverades också allehanda dryck & snacks i bussen. Vi anlände till Forum (gamla 6 dageslöbets arena) i Köpenhamn helt enligt programmet kl. 13.15 och undertecknad fixade med Forums personal så att bussen fick parkera i anslutning till Forum. Här splittrades gruppen i mindre grupper som drog åt olika håll.

Undertecknad med fru Kerstin hade bestämt oss för att ta oss runt på banan med hjälp av Metron, vilket vi gjorde tillsammans med några till. Till att börja med tog vi oss till Marmorkirken för att äta lunch på Toldbod Bodega (som GCV besökt förut).Snett över gatan hade en klädbutik slagit upp några partytält och dess personal var klädda i gula kostymer (vad annars!). Här delades bl a ut gula solglasögon med gula glas, såldes hamburgare och även rejäla whiskey-groggar stora och starka med ingefära. Vi vandrade vidare och undertecknad kom i samtal med en bils passagerare som stannade till rött ljus i en korsning, mannen talade om för mig att jag skulle dricka varannan vatten! När det blev grönt körde bilen och då upptäckte jag att det var Politiets insatsledare jag pratat med!

Nu tog vi Metron vidare till Trianglen, här var det ”knögafullt” med folk och man kunde se cyklisterna på två håll. Vi vandrade mot Parkens fotbollstadion och Faelledparkens FanZone. Vi passerade danskar som dragit med träpallar för att komma upp lite högre och då se bättre. Givetvis hade man rejält med öl med sig också, vad annars i detta land! Väl framme i Faelledparken kom regnet och vi uppsökte ett tält i närheten av parkens storbilds-TV där det blev vätskepaus. Vi promenerade sedan tillbaks till Trianglen längs banan. Nu tog vi Metron till Kongens Nytorv, där det också fanns en FanZone som vi besökte, här var det faktiskt säkerhetskontroll a la flyg. Här delades det ut give aways prylar till höger & vänster, vissa ätbara. Man kunde även åka upp i en byggplatå-hiss för att kunna se cyklisterna lite uppifrån. Här var givetvis mycket folk precis som överallt annars.

Senare tog vi Metron mot Rådhuspladsen och därefter steg vi av på Köbenhavn H, där besökte vi Jernbanecaféen (alltid öppet 07-02) för att inmundiga Irish coffee. Sedan visade det sig att klockan närmade sig återsamling vid Forum runt 19,30, så det blev en promenad dit förbi startplatsen som nu låg öde.

När alla var på plats körde bussen, med Jonas Nilsson vid ratten (som även kör det Skånska dansbandet Perikles buss) de 6 milen till Holbaek. Vid Roskilde passerade vi Roskildefestivalsområdet som pågick När vi kom fram till Hotel Sidesporet vid hamnen i Holbaek visade det sig att köket ställde upp och vi kunde äta där, vilket flertalet gjorde. Maten smakade bra och därmed var dag 1 över.

Lördag morgon vaknar vi upp i ett soligt Holbaek, där förberedelserna pågår för fullt inför Tourens passage efter lunch. Vi äter en god frukost och vid 8,30 rullar vi mot Roskilde.

I Roskilde parkerar bussen intill ett psykiatriskt sjukhusområde på höjden ovanför hamnen med det välkända Vikingamuseet. 10 minuters promenad från bussen och vi är mitt i smeten vid startområdet. Här vandrar vi runt och ser cyklister, den imponerande reklamkaravanen, som år 2007 var 20 km lång med 200 fordon. Vissa fordon var bara dekorerade, medan vissa var ”hemmabyggda farkoster” som gav imponerande PR.

Dagens vackra väder inbjöd till en och annan Carlsberg. När starten drog igång var även Kronprins Frederik av Danmark synlig. Direkt när startskotten gått av, promenerade alla GCVare tillbaka till bussen. Nu rullade bussen iväg ut på banan mot en ort vid namn Grevinge ca 50 km från Roskilde. Vi passerade många danska flaggor, på en plats hade ett skylift företag hissat upp alla sina skylifts med folk och flaggor (modell riktigt stora). Längs vägarna fanns stora skyltar uppsatta för att informera trafikanter om stängda vägar.

Väl framme i Grevinge, parkerade vi bussen ca 50 m från banan och alla fanns ute på plats för att se cyklisterna. Det var väldigt mycket folk på bygatan där Touren drog fram. När väl cyklisterna passerat gick vi ombord på Resteamets buss igen och nu styrde bussförare Jonas vidare till en ort vid namn Fårevejle Kirkeby som också ligger 50 km från Roskilde, men 15 km från Grevinge. Pga avspärrade vägar fick vi köra hela 40 km dit. Här var det ännu mera åskådare och vi hann precis se cyklisterna passera etappens 90 km:s passage efter att de passerat ett backigt parti av dagens etapp. Våra ursprungliga planer på att se målgången i Nyborg grusades när det blev känt att Stora Bältbron skulle stängas för all trafik i hela 6 timmar i båda riktningar!

Då satsade vi på Kalundborg i stället, men det visade sig nära inpå resan att hela Kalundborg var avspärrat ca 11,00-16,00, så det gick inte att ta sig dit med något motorfordon. Väl efter Fårevejle Kirkeby var alla nöjda och vi satte kurs mot Helsingör, nöjda, glada, trötta med historiska minnen.

En viss Jonas Vingegaard från Danmark som blev 7:a på etapp 1 i Köpenhamn, vann etapp 11 och gick då upp i ledningen sammanlagt inför etapp 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, och slutligen inför sista etappen nr 21……………och som ni vet så tog han hem slutsegern & bergspriset. Måste ju vara extra roligt när loppet startade i Danmark, vilket märktes när Jonas kom hem till Rådhusplatsen för att firas!

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

TOUR OF SCANDINAVIA – WOMEN'S WORLTOUR

Tisdagen den 9 augusti 2022


___________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 4:e oktober 2022
___________________________________________

Ja det blev ingen större uppslutning, Berne backade ur, Nordbeck åkte tidigare och jag som jobbar åkte senare! Nordbeck, jag, Alf F och Tomas Nilsson (Kristianstad) fanns där tillsammans med Roddarns fru (som tittade på dotterns deltagande).

Man startade i Köpenhamn på Kongens Nytorv och avslutades med varvlopp i norra Helsingör, med mål på kustvägen nära Marienlyst. På storbildskärm gick det att följa loppet som filmades både från helikopter och från marknivå.

118 cyklister gick i mål, tätklungan var på 95 cyklister, 19 cyklister kom spridda 10-174 sekunder samt 3 st som var ett varv efter (21 min).

Marianne Vos segrade, bäste svenska var Emilia Fahlin på 9:e plats, Julia Borgström blev 38, Caroline Andersson (Roddarns) blev 108 och Wilma Olausson 113:e. Magnus Bäckstedts dotter Elynor Bäckstedt (Storbritannien) deltog också och slutade på 103:e plats. Segraren vid Hx-loppet 2015 i Helsingborgs City Amalie Dideriksen blev 6:a!

Loppet sändes både på Eurosport och Discovery!

ÖRESUNDSKRYSSNING PÅ M/S TILDA

Fredagen den 12 augusti 2022


___________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 3:e oktober 2022
___________________________________________

Fredag kväll den 12 augusti var vi blott 4 GCV:are som steg ombord Öresund Cruise Line’s M/S Tilda vid Kungstrappan kl. 18.00. Denna mycket varma, vackra och soliga augustikväll. Vi började med varsitt glas dryck från utebaren på soldäck där det även bjöds på livemusik.

Tilda styrde mot Snekkersten först och sedan längs danska kusten söderut. Under tiden började skaldjursbuffén serveras. Det bjöds på olika sorters sill, räkor (även rökta), lax, kräftor och musslor, samt olika ostar med kex/bröd. Nu var det livemusik inomhus.

Vid danska Rungsted styrde vi mot Kyrkbacken på Ven och sedan gled vi runt Ven 1 och 1/3 varv och därefter mot Ålabodarna och utanför Fortuna/Rydebäck låg vi stilla ett tag. Nu hade vi fått kaffe med dessert och nu började dansen! En stor kryssare som lämnat Köpenhamn seglade förbi oss och vi styrde sedan mot Helsingborg och några minuter före 22,00 var vi åter vid Kungstrappan, mätta och belåtna. Ja man kan bara konstatera att det var många GCVare som gick miste om en underbar kväll på Öresund!

Info:www.oresundcruiseline.se, fartyget byggt 1990 som Cinderella för City Jet Line Rederi AB i Vaxholm för trafik i Stockholms skärgård. 1994 omdöpt till Cinderella I och hade nu 10 systerfartyg runt om i Europa. Hartford Rederi AB i Häljarp köpte henne i december 2021. Maxfart 30 knop dvs ca 56 km/h.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan


Öresund Cruise Line — M/S Tilda

https://www.oresundcruiseline.se

KLUBBKVÄLL PÅ BERGA

Torsdagen den 6 oktober 2022


________________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 12 december, 2022
________________________________________

Vi var 23 st, som fick en trevlig kväll på Elekriska Montagebyrån på Berga industrområde (Mikael Nordbecks arbetsplats). Där huvudtemat för kvällen var Bosse Krohn som kåserade om en av sina cykelresor.

Bosse visade bilder och berättade förtjänstfullt och initierat om sin cykelresa. 

Sedan höll Peter Folkeson i vanlig ordning i lotteriet.

Vi fick också i oss ärtsoppa med knäckebröd och ost, samt kaffe och kaka därefter.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan