ULF LUNDGREN

Har ni något trevligt minne att dela med er om Ulf?
Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

Fredagen den 18 december 2015 firade

Ulf Lundgren sin 70-årsdag

Vår klubbkamrat Ulf Lundgren fyller 70 år den 18 december 2015. Ulf växte upp på Jönköpingsgatan 24 i Helsingborg, ja i grannhuset till Fix senaste klubblokal. Han hade heller inte långt till klubbens dåvarande klubblokal på Malmögatan. Där startade Ulf sin cykelkarriär 1960 i U-klassen, sedan D- och C-klassen. Han och hustrun bor sedan 1990 i Ålstorp som ligger mellan Landskrona och Löddeköpinge. Ulfs tvillingsyster Ulla Persson bor i Rydebäck.

Så här berättar Ulf själv om hur han började i Fix:
”Det började med att jag och ett par kompisar var och tittade på Idrottens hus som då var ganska nybyggt. Året var då 1959 tror jag. Vi gick runt och tittade på olika aktiviteter och hamnade till sist i lokalen där Fix höll till. Vi började prata med Leif Gustafsson bl.a. och tyckte det så ganska roligt ut, så nästa träningsdag var jag och min ene kompis på plats. Det var vinterträning då så det blev till att springa långa rundor på landsbyggden.”

Ulf vann flera klassegrar i de allianstävlingar som kördes mellan cykelklubbarna: Fix, Kävlinge och Perstorp. Den främsta cykelmeriten var dock segern i C-klassen i Perstorpsloppet. Här deltog hela svenska junioreliten. Den jämnårige klubb-kamraten Hans-Ingvar Green hårdbevakades i loppet och Ulf tog tillfället att gå loss, han höll ensam undan och tog en bejublad seger. Samma år mönstrade han och blev placerad på Gotland och då tog cykelkarriären slut.

Glad, något drömmande var han ofta sen till våra aktiviteter så när Ulf var kommen (och/eller Claes Andersson) kunde vi köra. På ett Åsljungaläger hade han fått skavsår eftersom han inte smort in sämskskinnet med salicylsyretalg. Anledningen till att han inte smort in skinnet är okänd. Som  jag   kommer   ihåg   det   fick   han                                                                               en barsk tillrättavisning av Bengt Lindh.

Bengt mindes följande om Ulf:

När Ulf kommit in i omklädningsrummet vid en cykeltävling så utbrister han:
”Nu har morsan glömt packa ner cykelskorna. Vad gör jag nu?” Minns inte hur han löste problemet, men det visar lite på hur lätt han tog på tävlingscyklandet.

Minns ett DM, där Ulf blev trea och på prisutdelningen sade han till mig: ”Vad säger Du nu då, detta var väl inte så dåligt” Vi var många, som tyckte, att Ulf inte tog vara på sin talang och tränade lite mera, att det inte räckte med att deltaga.

Före och efter lumpen arbetade Ulf som snickare men sadlade sedan om till svetsare. På kvällstid läste han till maskiningenjör och tog anställning som konstruktör på Växjö Mekaniska Verkstad. Företaget köptes upp av Electrolux och Ulf flyttade därför med Electrolux till Malmö. Från 1977 och till pensioneringen för fem år sedan arbetade han som verkstadschef och konstruktör vid Capo Producter i Malmö där man tillverkar storköksmaskiner.

När dottern växte upp lade Ulf mycket tid och energi på familjens hästar. Sedan 1991 är han medlem i Landskrona Pistolklubb och är också dess kassör. Andra fritidsintressen är jakt, fiske och segling.

Vi önskar Ulf tillsammans med sin familj en trevlig födelsedag.

Vid pennan
Per Broberg

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.