ÅRSMÖTE 2015

ÅRSMÖTE

MÅNDAGEN DEN 9 FEBRUARI 2015

_______________________________________ 

  Skrivet av Per Broberg, den 15. feb, 2015

_______________________________________ 

Michael ”Roddar’n” Andersson på årsmötet 2015-02-09,
Idrottsmuseet, Helsingborg

CK Fix och Gamla Cykelvänner i Fix hade lagt sina årsmöten på samma dag efter initiativ av Bengt Lindh blev det också samma plats. Först ut var GCV Fix och därefter följde CK Fix. Upplägget var en framgång då det kom mer än 60 personer till evenemanget, varav 29 st från GCV. Att sedan Bengt hade lyckats engagera Roddar’n att avsluta kvällen med att berätta om sina karriärer var fantastiskt.

Michael berättade att anledningen till att han började cykla i Fix var att han behövde en utmaning att ta sig an efter en framgångsrik period som roddare i Höganäs. Utmaningen blev att tillsammans med CK Fix-medlemmen och också GCV Fix-medlemmen Rolf Nilsson cykla Vättern Runt. Rolf tog med honom till Fix och efter några träningar åkte han på träningsläger med den skånska cykeleliten. Där cyklade han ifrån dem i sina gympadojor och vanligt regnställ. Redan då tittade många snett och undrade var det skulle sluta. Siktet på Vättern Runt lades på is och riktades mot högre mål. Ambitionsnivån var hög och många framgångar varvades också med motgångar. Närstående familjemedlemmar som svärfar var mycket behjälpliga att anpassa träningen till en nivå som kroppen klarade av medan Svenska Cykelförbundet inte alltid uppskattade hans frispråkiga uttalanden. Michael var mycket öppen och besvarade närgångna frågor på ett fint sätt. T.ex. är du lika fokuserad på framgång nu som när du cyklade? Har du haft nytta av dina idrottserfarenheter i arbets- och familjeliv?  Svaren var klara från Michael, jag har samma driv nu men förstår också att andra människor har andra mål än jag själv. Det gäller att prestera här och nu antingen det gäller att vinna en idrottstävling eller öka vinsten i ett norskt stålbolag.

Roddar’ns framgångsrika idrottskarriär kan man läsa om på många andra ställen men han tycktes uppskatta att få träffa och berätta för Fixklanen, både när det gällde idrott, arbete och familj. Vi Fixare uppskattade Michaels inspirerande och trevliga anförande och undrar hur vi ska kunna överträffa ett sådant framträdande nästa år.

Tack Michael!

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.