ÅRSMÖTE PÅ IDROTTSMUSEET I HELSINGBORG

Tisdagen den 7 februari 2023


__________________________________________

Skrivet av Jörn Landgren, den 14 februari, 2023
__________________________________________

Efter knappt ett år sedan föregående årsmöte var det dags igen för ett nytt årsmöte i det fantastiskt fina idrottsmuseet i Helsingborg med ett 25-tal deltagare.

GCV:s ordförande Mikael Nordbeck hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Kaj Sandberg valdes till mötesordförande och dagordningen godkändes. Denna följdes senare punkt för punkt och inga anmärkningsvärda diskussioner uppstod. Årsmötesprotokollet finns att se på GCV:s hemsida. Kaj Sandberg avslutade mötet och tackade för förtroendet att ha fått leda kvällens möte.

Som avslutning på kvällen serverades en god räkmacka med dryck och därefter kaffe med kaka. Under förtäringen stod Sten Andersson, Landskrona, för ett mycket trevligt och uppskattat kåseri då han berättade om sin fantastiska cykelkarriär. Sten började tävla redan som 12-åring 1956 i pojk 6-dagars. Under åren därefter hade han många meriterande segrar både i Sverige och utomlands. 1973 blev hans sista tävlingsår och det krönte han med ett nytt SM-guld på 50 km tempo.

För sina insatser har Sten tilldelats Landskrona idrottens guldmedalj och även Skånes Cykelförbunds guldmedalj.

Vi lyfter på hatten för en frejdig kämpe med glimten i ögat.

KLUBBKVÄLL I GUSTAFSSONS FESTVÅNING

Torsdagen den 25 maj 2023


___________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 10 juni, 2023
___________________________________

Vi var bara 12 st, som kom till Klubbkvällen i Gustafssons Festvåning. Men som vanligt blev det en mycket trevlig träff i denna sköna miljö.

Först höll Peter Folkeson i trevlig men utmanande frågesport med fina priser.

Sedan berättade Alf Frithiof om motionsloppet Ringsjö runts uppgång och fall, medan vi fick i oss ärtsoppa med varm punsh, knäckebröd och ost. Därefter följde kaffe, kaka och avec.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

HELGBRUNCH PÅ MS AURORA

Lördagen den 1 juli 2023


___________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 10 juli, 2023
___________________________________

Det var 15 st. hungriga själar som gick ombord på MS Aurora, denna fina sommardag.

Mikael Nordbeck hälsade alla välkomna till denna aktivitet, som skulle tillfredsställa vår hunger och törst på bästa sätt.

Det fanns allt man kunde önska sig att plocka på sin tallrik från buffén, som allt från pannkakor och charkuterier till potatisrätter och något sött. All fisk och skaldjur var MSC- och ASC-certifierade. Även vegetariska och veganska alternativ hittades på buffén.

När den mättande och lyckade dubbelturan var slut tog sig några hem, andra intog baren på Aurora för en tura till, medan de sista hamnade på Hamnpaviljongen.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

POSTNORD DANMARK RUNDT

Lördagen den 19 augusti 2023


__________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 29 augusti, 2023
__________________________________________

Vi var 13 anmälda, men bara sju personer som klockan 12 steg på Sundsbuss Pernille i Helsingborg. Vi hade bokat bord och njöt under tre enkelturer av Pernilleplatte, Sundbusstallrik eller räksmörgås med allehanda drycker. Nöjda och glada steg vi iland i Helsingör klockan 13.20 där kajen mellan Sundsbussarna och gamla Varvet var kantad med Teambilar/bussar.

Efter en kort promenad kunde såväl start som mål beskådas på respektive sida om f.d. Varvet. Däremellan var det PR jippo och utdelning av reklamprodukter. Dagen bjöd på strålande solsken och det var många besökare som tacksamt tog emot PostNords ”solmössa” och solglasögon.

Cyklisterna körde Tempolopp på 16 km, åt Gurre-hållet som vänstertrafik. Detta var årets 5 etapp och den sista, 20 lag med totalt 140 cyklister deltog. På storbildsskärmar kunde man följa cyklisterna.

L-E Skoog med fru träffade vi på. Några träffade på Uno Olsen från Landskronatrakten som tävlade för Landskrona CK och några år i CK FIX tillsammans med bl.a. Mats Thuré (f.d. Andersson), Jörgen Olsson och Per Nordén m fl.

Svenska cyklister deltog i dagens tävling och dessa var:

  • Tobias Ludvigsson Q36.5 Pro Cycling Team.
  • Jacob och Lucas Eriksson Tudor Pro Cycling team, bröder från Boråstrakten.

Dagens segrare blev Mads Pedersen LIDL-TREK på tiden 17,50, vilken också gav honom slutsegern i årets tävling. Tobias L blev 47:a på tiden 19,37, Jacob E blev 58:a på tiden 19,47 och Lucas E blev 69:a på tiden 20,03 bland 126 startande.

Innan prisutdelningen steg alla årets danska VM medaljörer upp på scenen och hedrades.

Tyvärr kan jag inte hitta slutresultaten.

16.30 steg vi på Sundsbuss Pernille som i Helsingborgs hamn råkade köra in i Forsea/Öresundslinjens Mercandia som låg vid kaj! Vi girade kraftigt och en varning gick ut i högtalarna om att vi skulle sitta ner och sen studsade Pernille emot Mercandia. Det blev lyckligtvis Inga skador varken på fartygen eller passagerarna och Pernille seglade nästa tur som planerat och jag & Kerstin seglade en tur till medan de andra steg av. Det sades att anledningen var att Aurora höll på att lägga till och dess propellrar gjorde kraftiga virvlar i vattnet som Pernille drogs med i!

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

KLUBBKVÄLL PÅ BERGA

Torsdagen den 12 oktober 2023


______________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 19 oktober, 2023
______________________________________

Vi var 23 st, som fick en trevlig kväll på Elekriska Montagebyrån på Berga industrområde (Mikael Nordbecks arbetsplats). Där huvudtemat för kvällen var Hans-Ingvar Green som kåserade om en av sin cykelkarriär.

Hans-Ingvar visade bilder och berättade förtjänstfullt och initierat om sin cykelkarriär.

Vi fick också i oss rökt skinka med potatisallad, knäckebröd och ost, samt kaffe och kaka därefter.

Sten och Anita Andersson tyckte det var en så trevlig tillställning, så att de anlände 2 gånger till klubbkvällen. Kanske skulle vi räkna det som att vi egentligen var 25 deltagare 😀.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

SMÖRREBRÖDSTUR TILL BORGERKROEN

Lördagen den 25 november 2023


_______________________________________

Skrivet av Jörgen Vik, den 2 december, 2023
_______________________________________

Det blev 16 st. som besökte Borgerkroen i Helsingör. Det var fritt att åka in tidigare för att flanera runt i mysiga Helsingör.

Peter och Kerstin Folkeson åkte in tidigare och gick bland annat på julmarknad på f.d. varvet. Andra åkte olika tider både med Öresundslinjen och Sundsbussarna.

Vid 13.30 samlades vi utanför Borgerkroen, då passade vi på att ta ett gruppfoto. Vänligt tagna av personalen.

Vi inmundiga tre ospecificerade smörrebröd/person med allehanda dryck, enligt god tradition. Allt smakade magnifikt. Till dessert blev det Irish Coffee för de flesta.

Vid 16.00 lämnade vi Borgerkroen, de flesta tog Sundsbuss Pernille och de andra tog Öresundslinjen hem.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan