BALLERUP 2017

6-dageslöb i Ballerup Super Arena
FREDAGEN DEN 27 JANUARI 2017 
 
 
     

_____________________________________________ 

  Skrivet av Peter Folkeson, den 9:e februari, 2017

 _____________________________________________

 

Denna fredagskväll (kl. 16.45) var vi 31 st personer som steg på vår ”Klippan-buss” på Hamntorget utanför Sundsbussterminalen. Vi fick ”hjälp” av Idrottsmuséets medlemmar som kom med 15 st. Bland dessa fanns namn som Walle Holmberg (fd HD:s sportchef), Kaj Stenberg (Stiftelsen Cykel-SM 1959 samt fd bankdirektör SEB), 8 GCV:are, 4 Team RÖD:are, 2 Fixare (av 299 medlemmar) och 2 från Landskrona CK.

Scandlines m/s Aurora avgick 17.15 och allehanda förfriskningar intogs på Öresund. 17.40 lämnade vi Helsingör och på vägen upp till motorvägen kunde vi konstatera att dieselpriset är ca 3 SEK lägre/liter här jmf med i Sverige. Vi passerade även en mörk VW-buss (civilpolis) som stod parkerad på vägrenen som hade en fartkamera innanför bakrutan, vilket är vanligt i Danmark. I bussen serverades bl a en känd dansk ”hygge-dryck” och halvvägs stannade vi på rastplads Isteröd där man kunde tömma blåsan och få tag i en Wirre eller kall Jäger som Folkeson och Sten fixade med. Efter en dryg kvart fortsatte resan och det var långa köer mot Helsingör pga 2 olika olyckor och lottförsäljningen pågick och Lasse Skoog berättade lite om velodromcykel och antal velodromer (?) i Danmark. Strax var de 5 milen till Ballerup avklarade och bussen släppte av oss utanför entrén till 6-dageslöbet.

För vissa var det premiär besök och det visade sig vara betydligt större publik i år jmf med de tidigare fredagskvällar som vi varit här. Det var fri placering i Arenan. Nu stundade FÖTEX 6 dags Cup (med ett svenskt par!), POSTNORD Mini 6-dageslöbet (även här med ett svenskt par!), Ladies Cup (premiär 2017!) och det professionella 6-dagesfältet som gjorde upp i Parlöb, Utskilningslöb, Derny Race, Tidskörsel mm. För årets livemusik stod bandet Fede Finn & Funny Boys (vilket namn!).

Det legendariska danska paret nr 7 är oftast publikfavoriter, i år Lasse Norman och Michael Mörköv. Vi fick uppleva Par nr 7 som segrare i ett av loppen. Par nr 7 visade sig senare också stå som slutsegrare i 55:e upplagan av Köpenhamns 6-dageslöb. Den cykelintresserade danske statsministern Lars Lökke Rasmussen följde 6-dages live på plats. Han hade ju startpistolen härom året när PostDanmarkRundt var i Helsingör.

Denna trevliga kväll gick väldigt fort, men det är ju så det är när man har trevligt – cykel, fartfest, tjo o tjim, spänning, öl och pölser osv. när man står ovanför någon av de kraftigt doserade kurvorna, ja då upptäcker man hur kraftig lutningen är!

Strax efter 23 var det samling i bussen och vid 23.18 lämnade vi Ballerup. Nu serverades ”hygge-dryck” och Wirre eller Jäger som en del önskade. Dragning på lotteriet var det också under färden mot Helsingör som vi ankom samtidigt som färjan gick 00.00 så det blev 00.30 avgången med Tycho Brahe. Väl framme i Helsingborg gick de flesta av som gående passagerare för då man kom snabbare till Knutpunkten.

Vi borde kunnat fylla bussen till detta arrangemang, inbjudan gick ut i GCV, till Idrottsmuseets och CK Fix medlemmar. Undertecknad blev imponerad av att vi fick se Peter Ekborg komma med på detta arrangemang. Han veckopendlar till jobbet som generaldirektör i Katrineholm och kom med tåget 16.20 till Helsingborg.

Hade ju varit trevligt om några fler av våra medlemmar i denna åldersgrupp varit med! Förresten så är det nog inte så många föreningar i landet som har en generaldirektör i medlemsregistret…

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.