KAJ STENBERG

Har ni något trevligt minne att dela med er om Kaj?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik10@gmail.com

 

Tisdagen den 24 maj 2022 firade

Kaj Stenberg sin 80-årsdag

Kaj Stenberg — mannen som är urhelsingborgare, jurist, bankdirektör, sportfantast och mycket mera — fyller 80 år. 

Redan som 4-åring fick han följa med sin pappa till Olympia. Detta blev en tradition och Kaj har sedan dess sett de flesta av HIF:s matcher. Han började själv spela pojkfotboll, men snart tog intresset för tennis över. Under en hel del år blev det många tävlingsmatcher både i Sverige och utomlands.

Kajs intresse för cykelsporten väcktes tidigt genom CK FIX tävling ”Skälderviks-loppet” och de danska TV-utsändningarna från 6-dagarsloppen i Forum. 

År 1993 blev Kaj tillfrågad av Lennart Vinck om han ville efterträda Lennart Hansson som ordförande i Cykelstiftelsens styrelse. Detta accepterade han med glädje och har nu suttit i styrelsen i snart 30 år — ett uppdrag som Kaj alltid tyckt vara trevligt. Som de flesta av oss säkert redan vet, men det tål att upprepas, bildades Cykelstiftelsen 1959. Cykel-SM arrangerades samma år i Helsingborg av CK Fix och överskottet därifrån, drygt 9 900 kr, sattes i en stiftelse. Idag har pengarna växt till imponerande 1 200 000 kr. Under åren har CK Fix erhållit två tredjedelar av vinsten till bland annat inköp av bilar, tävlingscyklar, reservdelar, vilket medfört att cykelintresserade ungdomar har kunnat prova på cykelsporten genom att låna eller köpa cyklar billigt.

Kaj Stenberg är allmänt idrottsintresserad, vilket har inneburit många styrelse-uppdrag. 1975–87 var han styrelseordförande i Helsingborgs tennisklubb (HTK). 1988–96 tillhörde Kaj HIF:s styrelse. Han är idag hedersmedlem i HTK och ständig ledamot i HIF. Han har sett många berömda fotbollsspelare genom åren. Det är inte Zlatan eller Henke som han håller som den störste spelaren utan Kajs idol var utan tvekan Hasse Persson – eleganten med det fruktade hårda skottet.

Det finns fler sporter som under åren fångat Kaj Stenbergs intresse. Dit räknas handboll, friidrott, boxning och brottning.  Han har också medverkat i en del idrottsböcker som utgivits av Helsingborgs idrottsmuseum. 

Sedan 2004 driver Kaj egen juristfirma och förutom ordförande i Cykelstiftelsen har han ett flertal andra styrelseuppdrag i aktiebolag, stiftelser och föreningar. Han är ålderman i Olympiaförbundet/IGO och medlem i Gillet Gamla Helsingborg.

Man ställer sig frågan hur Kaj har hunnit med allt detta. Kajs svar på detta är: ”Ju mer man har att göra, desto mer hinner man med!” Ett lärorikt svar.

Att umgås med familjen har alltid haft hög prioritet, och sedan trivs Kaj Stenberg bäst med att fylla fritiden med jazzmusik, konst, teater och resor.

GCV säger — STORT GRATTIS TILL KAJ STENBERG PÅ HANS BEMÄRKELSEDAG.

Vid pennan
Hans-Ingvar Green

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.