GÖRAN LINDH 

Har ni något trevligt minne att dela med er om Göran?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik10@gmail.com

Onsdagen den 20 december 2023 firade

Göran Lindh sin 60-årsdag

Göran Lindh (son till cyklisten Bengt Lindh) började tävla vid 12 års ålder i PB-klassen. Efter 10 års tävlande kom en av de större framgångarna, då segrade Göran i Ramlösa-Fix GP 1985. Tävlingen var lite av ett genrep för Fix inför stundande CYKEL-SM där start och mål var på den kontinentala Strandvägen i Helsingborg.


Göran körde också lagtempo tillsammans med Michael ”Roddarn” Andersson och Joakim Palm.

 

Mot slutet av 80-talet drabbades Göran av en hjärtmuskelinflammation och det blev också slutet på tävlingskarriären.

 

Göran var under en tid också ansvarig för Fix-juniorerna.

 

Under 1980- och 1990-talet arrangerade Göran tillsammans med under-tecknad så kallade ”Grenå-turer” för cyklister. Dessa ägde rum under Alla Helgons helg och det blev 10 roliga år, då det turades mellan Helsingborg-Grenå från denna fredagskväll till lördag morgon. Första året var vi ca 15 cyklister, men detta spred sig i cykelkretsar runt hela Sydsverige och vi nådde som mest 150 personer som roade sig tillsammans på dessa färjor. Linjen lades ner och vi hänvisades till Halmstad-Grenå, men då fanns inte intresset bland deltagarna, så det blev inte fler turer på Kattegatt.

 

Göran utbildade sig vid vårdskolan i Helsingborg, och arbetade både på akuten och ortopeden på Helsingborgs Lasarett.

 

Göran lämnade Helsingborg efter att ha träffat kärleken i samband med en födelsedagsfest hos undertecknad i Halland (som slutade på Club Natti-Natti på Hotell Tylösand). Paret flyttade till Stockholm, senare till Karlshamn och sedan 1991 är Göran och hustrun Maria bosatta i Halmstad. Sönerna föddes i Halmstad och är nu utflugna. Oskar bor med familjen i Kävlinge och Carl bor i Göteborg. Göran arbetar i Region Halland med sjukhusen i Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

 

Fritiden ägnas åt familjen, samt bl a åt Hemvärnets musikkår i Halland, som ofta spelar för Högvakten i Stockholm. Liksom undertecknad har Göran ett genuint järnvägsintresse och vi är båda medlemmar i Landeryds Järnvägs-museum (Hylte kommun) som arrangerar TÅGDAGARNA I LANDERYD årligen i september med ca 11.000 besökare. Här är Göran en given konduktör ombord på veterantågen.

 

Görans födelsedag firas på det gamla anrika och slottsliknande Svarta Örnshuset i Halmstad där det blir julbord.

 

Vid den ”digitala” pennan

Peter Folkeson

Aktivitetsgruppen

Tack för uppvaktningen!

Tack för alla trevliga grattishälsningar.

Det var mycket trevlig läsning och bilder på hemsidan som väckte gamla minnen till liv!

God Jul o Gott Nytt År

Göran