ÅRSMÖTE 2017

ÅRSMÖTE

MÅNDAGEN DEN 13 FEBRUARI 2017

 ______________________________________________

  Skrivet av Jörn Landgren, den 14:e februari, 2017

 ______________________________________________

 

Mötet hölls på Idrottsmuseet i Helsingborg. Den fantastiska lokalen har nyligen korats till Sveriges finaste idrottsmuseum – en fin merit!

Här möttes drygt 30 glada ”GCV-gubbar” och pratade gamla ”goa” cykelminnen. Ett annat kärt samtalsämne var att prata om alla krämpor som man mer eller mindre dras med.

Mötet genomfördes enligt dagordningen. Den för kvällen valde ordföranden, Bengt Lindh, höll i klubban. Styrelsen, som omvaldes, fick ansvarsfrihet och inga anmärkningsvärda frågor framfördes.

Klubbens eminente webbmaster, Jörgen Vik, fick än en gång beröm för GCV:s fantastiska hemsida. Bengt Lindh, som föregående vecka varit med på CK Fix årsmöte, menade att CK Fix ”vaknat till liv” och numera var klubben full av aktiviteter och idéer med god ekonomi och många medlemmar –positivt för cykelsporten i Helsingborg.

Efter mötet fick vi räkmacka med dryck och därefter under kaffet fick vi som traditionen är, lyssna på ett kåseri. Det var Håkan Persson, f.d. ägare till Cykelcity i Lund, som berättade om sitt liv som cyklist och affärsman.

Håkan, född 1955 och uppvuxen i Jönköping, fick som 12 åring kontakt med cykelklubben där. Han hade sett Fåglumbröderna på Sportspegeln och blivit inspirerad att börja cykla.

Han tyckte inte att det gick så bra i början av karriären, men gemenskapen i klubben gjorde att man kämpade på och blev bättre efterhand. När han var 17 år lämnade familjen Jönköping för Skåne och Kävlinge – här fanns en jätteaktiv cykelklubb, betydligt större än den i Jönköping. Karriärens toppnotering var två tävlingar för landslaget i slutet av 70-talet – en dröm var uppfylld.

I början av 80-talet bodde han i Frankrike i 2 säsonger och cyklade för ett franskt stall. Han tyckte det gick ganska bra, men när han blev 26 år ville han prova något annat. 

1982 öppnade han och hans bror Cykelcity i Lund. Brodern drog vidare till Göteborg efter några år och startade en filial där men Håkan blev kvar i Lund i 34 år till. Han minns att det nästan gick för bra i början. Lagret tog snabbt slut och det fanns ju inte mail på den tiden utan man fick telefaxa eller ringa för att få hem nya grejer. Ibland körde han med egen bil och hämtade hem varor från kontinenten.

Det var en tuff tid med långa arbetsdagar men samtidigt trivdes han mycket bra med jobbet och hade många trevliga kunder. En del blev t.o.m. hans vänner för livet. Han gick till butiken varje dag med glatt humör men kom under 2016 fram till att det var dags att runda av och sålde då Cykelcity till en Australiensare!?! som bor i Malmö.

Nu säger han att han vill cykla mer i dagsljus, resa mer och hinna påta i trädgården. Nu hinner han träna så mycket han vill – cyklar varje dag och det blir över 1000 mil/år. I år kommer han bl.a. cykla Vätternrundan och vi önskar honom LYCKA TILL!

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.