JÖRN LANDGREN

Har ni något trevligt minne att dela med er om Jörn?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

Söndagen den 19 juli 2015 firade

Jörn Landgren sin 70-årsdag

Min första rumskompis var Du, Jörn, för vi träffades redan på BB. Du anlände den 19 juli och jag den 20 juli 1945. Sedan dröjde det några år innan vi träffades igen i CK Fix i början av 60-talet, och då blev vi kompisar på riktigt.

Det blev träningar, läger och tävlingar och fin gemenskap. I gänget fanns Du, Sie, Hultberg, Lindqvist och jag. Visst sjutton hade vi roligt!

Minnesvärd är verkligen resan till Tyskland, då Du på hemresan tog hand om insmugglingen av starkvarorna, som vi köpt till våra föräldrar – vi var fortfarande minderåriga.

Minnesvärt är också våra gemensamma ”raggarresor” i Din pappas välputsade Volvo PV. Målet var att alltid skjutsa hem flickorna – kosta vad det kosta ville!

Efter några års ”raggning” fastnade vi för varsin flicka, och tillsammans med din Ingrid och min Mona och lite senare med våra barn har vi gjort flera trevliga resor tillsammans, då det ”råkade” ske många oplanerade händelser.  Det kunde bli grundkänning vid Svinbådan, avancerade cirkuskonster i Höganäs, ”Viva España” på Mallorca, förvirrade bastubad i Tyskland m.m.

Eftersom Du är en mycket aktiv motionär, så vet jag att spinning, cykling, skidåkning m.m. fortfarande är en viktig del av Dina dagar. Fortsätt med det och CARPE DIEM!

 

Stort GRATTIS på 70-årsdagen!!

önskar Hans-Ingvar och Mona

Jörn slutade cykla innan jag mötte honom. Under hela tiden jag känt honom har han motionerat på olika sätt. Naturligtvis har han kört otaliga cykellopp bl.a. 5 Vätternrundor.

Eftersom han alltid kört med kompisar har han genomfört dem på vanliga motions-cyklar, han vill ju inte ha favör före någon annan.

 

Ändå var han alltid snabbare än kompisarna, även om han alltid var äldst så slog han även de som var 20 år yngre!

Han körde även mindre lopp som flera Ringsjön runt, Helsingör runt och försöker fortfarande varje år hinna köra Bjäre runt. Naturligtvis var han med och cyklade broloppet när Öresundsbron invigdes.

1968 var vi uppe hos min syster i Gällivare och lärde oss åka längdåkning på skidor, det var en sport som passade Jörn. Han gillar mer att slita än att åka snabbt så det passar bättre att det går framåt som i längdåkning än att det går utför som i slalom.

Det har blivit flera Dundret runt på 50 km (fast ett år blev det bara 30 km pga snöstorm), och längre söderut åkte han vasaloppet 1983. År 2000 startade han tillsammans med övriga familjen trots ett trasigt knä. Knäet höll till Evertsberg där han fick kliva av.

Inspirerad av pappa åkte båda sönerna i mål hand i hand och har fortsatt med vasaloppsåkandet!

Han har alltid sprungit mycket och deltog i massor av Springtime under 80- och 90-talet samt många mindre kända lopp. Han sprang även Göteborgsvarvet men höjdpunkten (!!) var Swiss Maraton där han sprang en delsträcka på 30 km i ösregn.

Tyvärr har det krångliga knäet nu satt stopp för all löpning. Nu blir det mest spinning och gympa på Friskis och Svettis samt cykelturer hemomkring men det blir det flera gånger i veckan.

Ja det är en härlig man jag är gift med!

Ingrid Landgren

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.