BENGT LINDHS 80-ÅRSKALAS

BENGT LINDH – 80 ÅR 

FIRADES MÅNDAGEN DEN 16 NOVEMBER 2015      

_____________________________________________ 

  Skrivet av Lasse Skoog, den 19:e november, 2015

_____________________________________________ 

Jag läste någonstans ”att fira födelsedagar är sunt. Statistiken visar att de som firar flest födelsedagar, är också de som lever längst”.

Om statistikerna har rätt för sig, så hoppas jag vi alla kommer att få uppleva fler födelsekalas i klass med det som det vi fick vara med om måndagen den 16 november. GCV hade samlat mer än 30 av sina medlemmar, alltså mer än hälften av medlems-skaran, i Leifs och Sylvias festvåning för att lite i förväg fira Bengt Lind på hans 80-årsdag.

Och en sådan fest det blev. Redan i dörröppningen stod Bengt och Inga-Maj och bjöd på ”mingeldricka”, och sedan anlände gästerna en efter en. Snart kunde man knappt höra vad man tänkte eftersom cykelsnacket var i full gång.

Efter en stund blev det tid att sätta sig till bords för att avnjuta en härlig landgång med öl eller vin. Hasse och Gun hade som vanligt sett till att det som bjöds var av bästa möjliga slag.

Några hade tagit tillfället i akt att sätta upp sig på talarlistan, och när det var dags att resa sig för att hålla sitt tal, var det många minnen som kom fram tillsammans med instämmande nickande och många glada skratt från oss alla.

Givetvis var det omöjligt att hålla ”ordekvilibristen” själv, alltså födelsedagsbarnet, på mattan – han kommenterade och berättade som vanligt. Man har i många år efterfrågat var ”off-knappen” sitter på honom, men ännu har ingen lyckats hittat den.

Bengt var stålande glad och själv tyckte han det var som en julafton när man var liten påg. Passande nog överräckte Hasse en jultomte till Bengt.

Efter kaffe och kaka var det glada och högstämda kalaset över och det var tid att dra hemåt. Bengt och Inga-Maj fick några dagar att vila upp sig på och förbereda familjekalaset på den kommande lördagen. Jag kan tänka mig att det blev ännu en ”julafton” för Bengt.

Jag säger Grattis än en gång och så ser vi alla fram emot 90-årskalaset. Det kommer att bli ännu en fest som heter duga…

Länkar

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.