SÖREN ALLING TOUBRO

Har ni något trevligt minne att dela med er om Sören?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik@comhem.se

 

Torsdagen den 28 juni 2018 firade

Sören Alling Toubro sin 70-årsdag

Sören uppväxt på Amager i Köpenhamn men flyttade på grund av kärleken…. till Sverige som 20-åring. Han har varit ansvarig för PERI i Sverige och Danmark många år, ett cykelaktivt företag med huvudkontor i Ulm södra Tyskland. Där hölls årligen ledningsmöten som avslutades med en 750 km cykling till skiftande mål, Paris, Prag, Wien, Schweiz runt mm.

Cykelintresset startade i slutet av 70-talet med landsvägscykling som motionär och första Vättern Runt avverkades 79. Sören gillar uthållighet och de långa etapperna och cyklade loppet, ”Det store styrkepröven” Tronheim – Oslo, 54 mil i ett svep på midsommarafton 1999 och har naturligtvis också provat styrkan i hemlandet Danmark i loppet Århus- Köpenhamn som kördes 1997.

Intresset att ge sig ut i terrängen med cykeln växte och MTB cyklingen har en längre tid gått parallellt med landsvägscyklandet. Mellan Rena och Lillehammer 90 km går årligen Birkebeinerittet ett tufft endurance race som Sören kört 9 år. (Bild ovan till höger, Birkebeine) Detsamma med Grenserittet MTB mellan Sverige och Norge, städerna Strömstad och Halden, har körts 8 gånger. (Bild ovan till vänster, MTB)

Som motionär är han också inbiten löpare och skorna ligger alltid med i packningen 36 Eremitagelopp, 6 Göteborgsvarv, ett flertal Öresundslopp och Springtime har hunnits med.

Vi lärde känna varandra genom tennisen i slutet av 80-talet och har spelat många år. Sören inspirerade mig senare att börja cykla, ett gemensamt intresse sedan dess med kombinerande cykel upplevelseresor under åren. Som man förstår är det svårt att övertyga en slitvarg att glida omkring på en golfbana men vi i vänkretsen har lyckats få Sören att börja spela Golf och senare också ett intresse för vin och vinprovning.


Vi lyckönskar en god vän på 70-årsdagen som firas i Toscana med barn och barnbarn och naturligtvis ett par cyklar där bak på bilen med ner.

Sonny

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.