SUSANNE LJUNGSKOG PÅ IDROTTSMUSÉET

Susanne Ljungskog –

in the afternoon! 

En förväntsfull publik hade hörsammat Cykeltours inbjudan till ”Ljungskog in the afternoon” på Idrottsmuséet i Helsingborg söndag 2014-10-26.

Gary Jones från Cykeltours hälsade välkommen och överlät mikrofonen till Idrottsmuséets Sten Nilsson som informerade om muséets verksamhet.

Gary berättade sedan om Cykeltours resor till Spanien och Italien. Se mer på cykeltours.se.

Därefter tog Team Rynkeby över och redogjorde för sin blöta och kalla resa till Paris. Årets insamling till Barncancerfonden var den bästa hittills och Helsingborgslagets var den bästa i Sverige. Deras träning och förberedelser för 2015 är i full gång och deras insatser är högt uppskattade.

Hisingens CK inbjöd till sina motionslopp Västkusten Runt och Hisingen Runt. HCK har haft två svenska mästare, Uno Borgengård och Susanne Ljungskog.

Laholms CK gjorde reklam för sitt arrangemang Motions 6-dagars som alltid körs i vecka 30. Här sköt Gary Jones in att loppet var mycket socialt och trevligt, väl värt att deltaga i. Något för GCV Fix?

Efter fikat som Idrottsmuséet bjöd på kom vi till eftermiddagens höjdpunkt, Susanne Ljungskogs föredrag om sin framgångsrika karriär. Efter att i ungdomen provat flera idrotter i hemorten Oskarström började hon som 12-åring tävlingscykla 1988 i Halmstadklubben CK Bure, blev ”proffs” i Tyskland 1998 och sedan i ytterligare sex proffsstall, karriären avslutades 2010 efter 13 år som proffs. Hon vann VM på Zolder 2002 och tilldelades bragdguldet av Svenska Dagbladet och tog också hem VM 2003 i Kanada. Specialbyggd ram med förhöjt vevparti, flyttning av klossen längre bak* på skon, träning med ”klickvevparti” med cykelprofessorn Dieter Herbert var ”detaljer” som Susanne menade bidrog till framgångarna. Efter cykelkarriären har Susanne utbildat sig, bildat familj, fått barn och har också återfått cykelintresset och startat projektet ”Team Sky Blue”.

Ett intressant och tankeväckande föredrag av Sveriges genom tiderna bästa damcyklist där vi fick insikt om saker som givit Susanne framgång. Vi i publiken konstaterade som vanligt att vinnare vågar och testar nya annorlunda vägar.

En trevlig och givande söndagseftermiddag avslutades med utlottning av fri startavgift i Laholms och Hisingens motionslopp samt dragning av fem vinnare till finaldragning i Mölndal 9 nov för utlottning av cykelresa med Cykeltours.

*Längre bak betyder i Susannes fall 34 mm och då är det minst lika långt till innan pedalaxeln hamnar i hålfoten. (Källa probikefit.se)

Av Per Broberg

Länkar:

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.