ÅRSMÖTE PÅ IDROTTSMUSEET I HELSINGBORG

Tisdagen den 3 februari 2020


__________________________________________

Skrivet av Jörn Landgren, den 9 februari, 2020
__________________________________________

På idrottsmuseet i Helsingborg, utnämnt till Sveriges bästa, höll GCV sitt årsmöte med drygt 30 deltagare. Bengt Lindh valdes till mötesordförande och årsmötet genomfördes enligt dagordningen.

Avgående ordföranden Per Broberg tackade för sig och avtackades för ett mycket gediget och gott arbete under de fem åren han innehaft posten som ordförande. Till ny ordförande valdes Hans-Ingvar Green, som tackade för förtroendet att leda föreningen och övertog ”klubban”. Eftersom Per lämnar styrelsen helt nyvaldes Mikael Nordbeck som styrelseledamot. Han hade tidigare suttit i valberedningen, som hans ersättare där nyvaldes Lars-Göran Skoog. Övriga ledamöter i styrelsen omvaldes.

Efter att vi intagit vars tre fantastiska smörgåsar med dryck samt kaffe och kaka avslutades kvällen med ett kåseri av Patrik Bodström, aktiv medlem i CK FIX. Hans tema för kvällen var ”Att peaka vid 46 år”.

Till vardags arbetar Patrik som teknisk chef i eget företag. Han har därmed bra möjligheter att träna i stort sett när han vill. Förutom hans tekniska intresse är han oerhört målinriktad och noggrann när han planerar sina träningsrundor och tävlingar. Han menade att cykelsporten har utvecklats mycket de senaste decennierna, inte minst vad gäller cykeln med tillhörande utrustning. Han berättade om hur han stegvis blivit snabbare och snabbare på träningsrundorna och uppnått bättre resultat på tävlingarna genom att våga testa olika träningsmetoder och utrustning.

För ett år sedan höll det på att sluta riktigt illa. Under spurten i ett linjelopp kraschade en cyklist framför honom och Patrik körde in i honom och skadade sig väldigt svårt. Ena lungan punkterades, flera revben bröts, skulderbladet sprack, nyckelbenet stod ut och han fick dessutom en kraftig hjärnblödning. Då bestämde han sig för att aldrig mer köra linjelopp, nu är det bara tempo som gäller. Att köra tempolopp är det värsta man kan göra menar Patrik, ett enormt lidande i 40 minuter.

Trots det lutar det åt att han startar i elitklassen nästa år och satsar dessutom på pallplats i Masters-VM. Han har under 2019 vunnit alla sina lopp i H40-klassen, inklusive NM och SM förutom amatör-VM där han slutade på en fjärdeplats.

Inte illa för en 46-åring, vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.

VÅRAKTIVITETER I ÄNGELHOLM

Lördagen den 14 mars 2020


_________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 28:e mars, 2020
_________________________________________

Det blev en vacker vårdag med grymt mycket folk i Hembygdsparken.

Antal deltagare: 13 - 1 sjuk = 12 st.

Vi startade med ett intressant besök på Järnvägsmuseet och sedan fika på Glass- & Våffelstugan i parken.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan