NILS-RUNE NILSSON 

Har ni något trevligt minne att dela med er om Nils-Rune?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik10@gmail.com

Lördagen den 9 december 2023 firade

Nils-Rune Nilsson sin 80-årsdag

Nils-Rune Nilsson började sin cykelbana 1960 i Trelleborgs CK. Han skulle komma att bli en förebild som en kämpe, och han var en mycket trevlig cykelkompis under 60-talets cykelkarriär.

Den första kontakt fick jag med Nils-Rune var 1961, då vi båda deltog i Skånes debutantlag. Vi lyckades bli bästa distriktslag och vann över Stockholmlaget med 36 sek. Vid ungdoms 6-dagars 1963 representerade Nils-Rune Skånelaget. Efter flera års tävlande för Trelleborg CK bytte Nils-Rune 1964 klubb och gick över till CK Fix.

En av Nils-Runes större bedrifter i CK Fix var SM för seniorer 1965, då han tog en bronsmedalj i lag 50 km tempo tillsammans med Sten Andersson och undertecknad.

Efter cykelkarriären i slutet på 1960-talet flyttade Nils-Rune till Stockholm för att på Bosön utbilda sig till ungdomskonsulent. Då utbildningen var klar fick han arbete i Skövde. Därefter blev det flytt till Stockholm, där han tillträdde en tjänst som intendent för Bosön med all dess verksamhet. Efter 30 års tjänstgöring avtackades Nils-Rune vid en större tillställning den 4 april 2011.


Utdrag från avtackningen av Nils-Rune

”Programmet avslutades med en stor pampig avtackning av Bosöns allt i allo Nils-Rune Nilsson. Efter trettio år som intendent på Bosön hyllades Nils-Rune av flera hundra personer och avtackades av RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber . Vi RV-medlemmar gladdes verkligen åt denna hyllning eftersom Nils-Rune sedan många år är vår klubbmästare”.


Nils-Rune har också varit verksam i Riksidrottsförbundet och Sveriges olympiska kommitté.

Nils-Rune har i många år haft ett stort intresse för segling och har tillsammans med sin hustru Kerstin seglat mycket med egen segelbåt i framför allt Stockholms skärgård. Detta seglarintresse har givit honom många uppdrag bl.a. i segeltävlingen Gotland Runt, där Nils-Rune är med i tävlingsledningen som målgångsansvarig.

Gamla Cykel Vänner i Fix gratulerar Nils-Rune och önskar honom och hustru Kerstin lycka till på livets resa.


Vid den elektroniska pennan

Hans-Ingvar Green

Kassör GCV

Tack för uppvaktningen!!!

Stort tack för ihågkomsten/uppvaktningen på  min födelsedag.


Reportaget på hemsidan gav många härliga minnen från cykeltiden, och sedan alla mejl och SMS som kom från vänner från den "gamla tiden".

Födelsedagen för mig blev en dag som jag/vi kommer att minnas.

God Jul o Gott Nytt År

Nisse