GÄSTBOK

Skrivet av Bo Krohn, den 10. sep, 2013

Annecy-Nice dag 3:
Precis som förra gången bodde vi på hotell Europe. Ägaren är själv en glad cykelamatör och pratar gärna cykel. Det enda problemet är att förstå hans "engelska".
Maten var god och riklig, men det där med frukost har de flesta fransmän inte fattat. Det blev baguetter och havregryn (danskarna hade med en hel bal) med
mjölk.
Sedan var det dags för morronritualerna: smörja in rumpan, fylla flaskorna och pumpa cykeln. På dagens meny stod de klassiska Tour de France bergen: Col de Telegraph och Col de Galibier.
Det var ett par mil till Saint Michel du Maurienne, där uppfarten till Telegraph börjar. Vi rullade ut ur stan och snart började det gå svagt uppför. Efter en mil, dagens första punka. Det var bara att stanna och vänta. Den var snabbt lagad och inom kort rullade vi in i Saint Michel, svängde till höger och där börjar backen.
Telegraph är ett ganska snällt berg. 12km till toppen på 1566 m ö h. En medellutning på 7,3 % och några km där det knäcker till med nästan 10%.
Efter bara någon km så var gruppen splittrad. så det var bara att hålla sin egen fart och hålla koll på pulsen. Jag hade en bra dag och kom snart ifatt de danskar som stuckit iväg framför mej. De sista fyra km hade jag sällskap med en dansk och en tjeck. Efter ca en timme var jag på toppen och snart kom Mattias och Ingmar också. Vi drog oss in på värdhuset för en Cola och kallt vatten i flaskorna. Sedan rullade vi de sex km ner till Valloire, en liten idyllisk by som nog mest lever på vinterturismen. Där köpte jag lite frukt och Mattias fick sin obligatoriska espresso.
Ut ur Valloire går det svagt uppför, så svagt att man luras att tro att det är platt. Därför kan man inte förstå vad det är som håller emot. Sedan lutar det mer och mer, landskapet blir kalare men forfarande grönt. Därefter blir det kalare och kalare och man kör mellan klippor och rasbranter. Efter 4,5 km ökar lutningen till 7% och håller sej mellan 7 till 9% ända till sista km då det blir 10,1%. Ett slitsamt slut på en 18 km lång klättring.
På toppen väntar Isa med bilen och torra kläder, Cola och frukt. En kort väntan, sedan kommer Mattias och efter en stund Ingmar. Efter ombyte, dricka och fotografering så är det dags att köra ner till Col de Lautaret. Det är brant, öppet och farten blir snabbt hög. Om man inte är försiktig så kan den bli alltför hög, omkring 80 km/h tyckte jag att det räckte. Man måste och tänka på att pumpbromsa ofta men kort, annars kan fälgarna bli så varma att man punkterar.
Sedan var det återsamling på Lautaret innan de sista 35 km till Briancon. På vägen ner så återsamlades Team Röd och då kunde vi inte låta bli att trycka på. Det gick undan och snart var vi inne i Briancon.
Ställa in cyklarna, hitta rummen, tugga i sej dagens baguette och så dagens belöning, en stor kall, öl.

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 5. sep, 2013

Annecy-Nice dag 2:
Dagen började med en utskällning. Jag skulle inte starta förrän 9.30 och därför kom jag inte ner till frukosten 7.30. I god tid tyckte jag. Men det tyckte inte hotellägaren/kocken. Han kom in och skällde ut alla i matsalen för att vi inte var på plats kl 7.00.
Solen lyste och alla morronpigga motionärer var rdan på gång när vi gav oss av. De första 28 km gick på en gammal järnvägsvall. Först längs den vackra Annecysjön och sedan in mellan bergen genom ett par tunnlar. Det gällde att vara på sin vakt med alla gående, skejtande och cyklister som vi mötte.
Så var vi framme vid dagens första berg Col de Tamie, ett snällt berg. !0 km till toppen, snittlutning på 3,9 % och ett max på ca 7 %. Vi rullade uppför i god fart, men utan stress. Kort dricka/pisspaus på toppen. Sedan en fin nedkörsel med bra sikt. Vi passerade genom Albertvilles förstäder och var snart framme vid lunchpausen efter ca 65 km. En idyllisk brunn under tak i en liten by. Vi tuggade i oss vår baguette, drack någon liter Coca-Cola. Därefter riktade vi in oss mot dagens kraftprov. Efter några mil var vi där, vid foten an monsterberget - Col de la Madeleine. 28 km till toppen med en snittlutning på 5,4%.
In i skogen, ganska snäll början de första 500 meterna sedan går uppåt med ca 7% i 8 km för att sedan bli värre med ca 8% upp till km 12. Där släpper det lite och vi kom upp till en liten by, där det t o m gick utför en bit. Men det får man snabbt ångra då det ökar till 9%. Sedan pendlar lutningen mellan 9 och 8%. Här var jag trött, varm och törstig. Men jag var inte den enda. Vi började köra om folk som gick eller hade stannat för att ta igen sej.
Efter en stund stannade också vi för att pissa och vänta in Ingmar.
Sedan var det på cykeln igen och nu klipper berget till med 10,4 % i en km för att sedan gå ner till ca 9%. De sista 500 m till toppen känns det nästan som det var platt, "bara" 3,5%.
Jag har varit på toppen förr, men då var det en sådan dimma att man knappt såg handen framför sej. Nu upptäckte jag hus, serveringar och en fantastisk utsikt. En lång skön paus innan nedkörseln till La Chambre. Den här gången var det 35°, förra gången frös jag som en hund.
Sedan några mil relativt platt till vårt hotell i St Jean de Maurienne, en stad som andas cykel överallt. Vilket håll du än kör ut ur stan så når du legendariska stigningar t ex Col de Croix Fer, Col de Glandon och Col de Telegraph.
Dags för mat och sömn innan nästa dags upplevelser.

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Per Broberg, den 2. sep, 2013

Formel 1 föraren Fernando Alonso köper in sig i det spanska proffslaget Euskaltel, häftigt.

E-post:

per.broberg

@spray.se

Skrivet av Bo Krohn, den 27. aug, 2013

På tal om toppar så har jag och Lasse Skoog, tillsammans med tre av våra kompisar i Team Röd/C2, nyligen varit en tur i Alperna.
Den hårdaste och mest spektakulära cykelrundan hittills för mej.
Vi började med att åka till Vallensbäck för att skicka våra cyklar med bil till Frankrike.
Några dagar senare så följde vi själv efter med flyg. Vi landade i Geneve och åkte sedan buss till Annecy, mitt i hjärtat av de franska alperna.
Efter incheckning och koll av cyklarna så var det dags för en "rulletur". Det var så Dan Frost kallade den. Vi cyklade i lugn takt bland alla semestrande franskmän/kvinnor på en väl trafikerad cykelväg, tog till vänster och där var det- Berget. Semnoz d'Annecy, det berg där Quintana knäckte alla favoriterna på näst sista etappen av årets Tour.
In i skogen och sen brantade det till och höll sig i stort sett hela vägen till toppen - 12 km. Det var bara att trycka upp kedjan på största därbak (28 kuggar), minsta fram (34 kuggar) och aldrig sluta trampa. Svetten rann i strida strömmar, benen protesterade men efter någon timme så glesnade skogen och vi närmade oss toppen.
En kort paus, äta lite, på med västen och sedan utför berget på andra sidan. Efter 500 m veckans första vurpa, som tur är så blir det den enda. En dansk har kommit utanför asfaltkanten, ut i grov bergkross och går omkull. Ingen större skada skedd, en öm och blödande armbåge och skrapsår på benet.
Uppför så rinner svetten, utför så blir man stel av köld på några sekunder. Men ju längre ner man kommer ju varmare blir det. Snart kan jag skymta Lasses lysande gröngula hjälm framför mig. Tillsammans med Christer och ett gäng danskar hittar vi hem till hotellet.
Det var den jobbigaste uppvärmningen som jag har varit med om. Men det var bara början. I morron så början färden mot Nice på riktigt!

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 27. aug, 2013

Äntligen svenskt i toppen!
Emma Johansson har tagit över första platsen på UCI:s ranking.
Vi lyfter på cykelkepsen och gratulerar!
Vill du läsa mer så följ länken: http://www.bicycling.se/artiklar/emma-johansson-ar-bast-i-varlden.htm

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Per Broberg, den 5. aug, 2013

Post Danmark Rundt 4 augusti 2013
GCV Fix:s lag bestod i år av sju deltagare. Vid taktikgenongången (se bild) påpekade ledarduon att vi skulle dricka mycket då dagen skulle bli mycket varm och solig. Det är en folkfest kring loppet och åskadarleden var täta kring banan. Mark Cavendish vann en övertygande spurt och holländaren Wilco Kelderman totalsegrade. Thomas Löfkvist, Gustav Larsson och Christofer Stevenson var de svenska deltagarna.
Alla GCV:arna anlände gemensamt till Knutpunkten på utsatt tid. Vi tackar arrangörsduon för en som vanligt fantastisk och välordnad aktivitet.

E-post:

per.broberg

@spray.se

Skrivet av Jörn Landgren, den 25. maj, 2013

Jag är ofta i Malmö eftersom mina barn o barn/barn bor där och i torsdags(23/5) passade jag på att besöka idrottsmuseet. Det ligger intill Baltiska hallen. Lyssnade på skånes mest kända cyklist,Sven-Åke Nilsson, som var inbjuden att hålla föredrag rörande sin framgångsrika karriär.
Drygt ett 100-tal personer( de flesta 40-talister ) bänkades i Baltiska hallen. En intervjuare stod bredvid Sven-Åke o ställde div. frågor och till sist fick publiken ställa frågor. Han började som bekant cykla i C.K. Ringen i Malmö o först tyckte klubben att han var för kort för att cykla(!) och dessutom lat o tränade för lite. Så småningom visade han dock att han hade talang. Som 1:a års senior vann han SM i Borås-72, 21 år gammal. Han tyckte själv att hans främsta styrka var backkörning, troligen den bäste bergsklättraren Sverige haft!? Under karriären vägde han endast 62 kg!
Vidare berättade han bl.a. att han tackade nej till Eddy Merx, Sven- Åke ville ej bli hjälpryttare i hans stall.
Han sa också att han ej tyckte om själva träningen utan istället att deltaga i så många tävlingar som möjligt för att komma i form. Jag redogör inte här för alla hans meriter, de flesta av er känner ju till detta sen tidigare. I dag är Sven-Åke 62 år gammal och motionerar flitigt. För nägot år sen cyklade han vätternrundan på 6 tim.o 40 min.
Efter 1,5 timme avlutades föredraget.
På vägen ut gick jag in i idrottsmuseet och såg bl.a. Harry Snells 3-växlade Crescent cykel från 1948 då han vann 18-milen i VM. Såg även en 10-växlad cykel som tillhört Sture Andersson. Den var från 70-talet och Sture använde den i diverse motionslopp tills han blev 90 år. Cykeln hade sonen Sten skänkt till museet.

E-post:

@telia.com

jrn.landgren

Skrivet av Lasse Skoog, den 13. maj, 2013

Två aktiva ”gamla cykelvänner i Fix-medlemmar” (Bosse Krohn och undertecknad), har just varit på träningsläger på Sicilien. Ja, gamla gubbar måste hållas i gång. Ni som varit på Sicilien vet att vi inte talar om låglandsstruktur. Nej, berg, berg, berg och berg. Och så förstås…Etna.
När vi anlände på lördagen den 4 maj, välkomnades vi av en aktiv Etna med glödande topp. Vi blev ju lite förundrande över att vulkanen var aktiv, men lokalbefolkningen betraktade det nog mer som ett ”turistutbrott”, och inget att fästa sig vid. Men det var fantastiskt vackert och spännande att har sett.
Under ledning av 1976 års OS-mästare, Bent Johansson, for vi sedan uppför och nerför åt alla väderstreck. Fantastiska vyer fick vi uppleva, det är väldigt vackert på Sicilien – kan rekommenderas. Vi passerade och besökte också platser där man spelat in delar av Gudfadern-filmerna, kul att se i verkligheten.
En av dagarna tog Bernt oss upp för slingrande vägar till Etna. Vi skulle upp på 1900 meters höjd, så långt man kan komma med fordon, medan vulkantoppen befinner sig på cirka 2400 meter. Det blev en upplevelse att minnas, ingen slätåkning där man kunde vila, utan bara uppför, uppför uppför. Tror aldrig jag varit så trött, men Bosse Krohn och Kenneth Hultberg blev vid min sida och stöttade mig med glada tillrop och en hand i ryggen då och då. Väl uppe, efter en väldigt lååång färd i km och tid, kändes det som om man besegrat sig själv, och som en av deltagarna sade, ”det var en uppfostrande” tur.
Bernt som ledare var helt fantastisk. Väldigt ödmjuk, inga divalater överhuvudtaget. Allt var välorganiserat och hans fanns där utan att synas – en riktig ledare.
Sammantaget kom vi hem lite mer tränade, ha fått se lite mer av ”världen”, härliga stunder att minnas tillsammans med gubbarna i Team Röd och ett fantastiskt gott kamratskap att njuta av.
Nästa Team Röd-event är Vätternrundan i juni. Vem som kör i det laget? Jo, bl. andra Bosse Krohn, Lasse Skoog…… och så Bernt Johansson förstås. Spännande!
E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Percy Borg, den 9. maj, 2013

Någon som minns
Cykelaffären Velocitet på Nobelvägen i Malmö och deras plank som sträckte sig till Lönngatan och den fantastiska och fantasieggande reklamen som var målad därpå? Finns foto så vore det bingo!

E-post:

@gmail.com

per.cyborg

Skrivet av Lasse Skoog, den 17. apr, 2013

Om man ser ner måste man se upp!

Kolla på bifogade länk...speciellt den första kraschen är speciell.
http://video.eurosport.se/cykel/krascher-under-paris-roubaix_vid272640/video.shtml
OCH som vanligt mitt tjat - HJÄLM PÅ!

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Lasse Skoog, den 12. apr, 2013

VÄLKOMMEN!

I morgon LÖRDAGEN DEN 13 APRIL 2013, KLOCKAN 13.13 invigs Idrottsmuseets första specialutställning - SPRINGTIME!
Alla Helsingborgare vet vad Springtime är och det är massor som plågat (?) sig igenom loppet. Men alla har säkert också glada minnen som löpare eller åskådare.
Många av vinnarna genom åren dyker upp och alla som sprungit minst 30 år på rad kommer också. Kommer du? Hoppas det.

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Lasse Skoog, den 8. apr, 2013

Så var då Idrottsmuseet på IH invigt. Det blev en pampig händelse med över 300 besökare.
Här är en bild på "vår" monter, d.v.s. alla gamla och nya Fixares.
Ta er tid vid tillfälle och titta upp på IH och se på våra fantastiska samlingar. Det är värt varenda minut.

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Lasse Skoog, den 5. apr, 2013

Idrottsmuseet har flyttat till Idrottens Hus och i morgon, lördagen den 6 april klockan 13.00 är det invigning av de nya lokalerna.
Fix har - givetvis - en egen monter, men det finns massor av fantastisk lokal idrottshistoria att ta del av.
VÄLKOMNA!!

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Stefan Svensson, den 15. mar, 2013

Häftiga trick med landsväg cykel.

http://www.youtube.com/watch?v=7ZmJtYaUTa0

E-post:

@telia.com

stefan.git

Skrivet av Lasse, den 8. mar, 2013

EFTERLYSNING NR 2 !!!!!!!!!
Jag skulle också behöva en cykelmössa/-kepa modell äldre. Typ Leni eller någon annan.
Saknar också ett par äldre cykelhandskar.
Någon som har och kan undvara detta till Fixmontern på Idrottsmuset???

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Taktikmöte inför loppet

Trött men glad att vara uppe. Etna i bakgrunden

Så fint, så fint!

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.