LARS HESSLOW

Har ni något trevligt minne att dela med er om Lars?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

 

Fredagen den 7 oktober 2016 fyllde

Lars Hesslow 60 år

 

Redan här börjar säkert en del undra, vem är Lars Hesslow? Han är en bra kamrat och en urstark cyklist som jag mötte för första gången på landsvägen i Glumslöv 2004. Jag hade varit på en lång ensam träningsrunda och mötte en cyklist , vilket var trevligt efter ett par timmars ensamt trampande.

Vi började prata och tog sedan sällskap tillbaka till Helsingborg och upptäckte att vi bodde bara några hundra meter från varandra. Sedan började Lasse cykla med oss och har gjort det till och från. Han är nämligen periodare. Vartannat år cykel och vartannat kajak om ni trodde något annat.

Lasse är medlem i GCV men har aldrig representerat CK Fix. Nej Lasse cyklade hela sin aktiva tid för CK Wano i Varberg, däremot så har han tävlat en hel del i våra trakter. Han kom in i cyklingen genom att tävla i rekryteringstävlingen Monarkmilen, därtill inspirerad av sin äldre bror Bengt. 1971 började han tävla i U-klassen och fick snart en del framgångar.

I J-SM i Landskrona 1973 var han med i Wanos lag som vann lagtävlingen i tempo (OBS! inte lagtempo).

1974 kom han för en tid med i juniorlandslaget och var med i det lag som kom 2:a i lagtempo i för-EM i Fredrikshavn (i laget ingick också Alf Segersäll, Mats Eriksson och Roland Nihlén).

Samma år gick Götalandsmästerskapen i Helsingborg och där vann han linjeloppet.

1974-75 gick han upp och tävlade i A-klassen, men trappade ner och slutade som aktiv i samband med militärtjänstgöringen.

Han höll därefter under åren igång med löpning och triathlon men 1996 blev det cykling på allvar igen. Då genomförde Lasse sitt första Vättern Runt, det blev sammanlagt fem. Tillsammans med kamrater cyklade han också Jotunheimen Runt och startade i La Marmotte. Efter att varit tvungen att bryta Marmotten så bestämde han att det fick vara slut med tävlingar för hans del.

Nu blev det i stället cykelresor och den första var Coast to Coast. Cykling i Pyrenéerna från Atlanten till Medelhavet men utan tävlingsmoment.  Sedan har det blivit en Klassikertur i Belgien, en alptur, Mount Ventoux och häromåret en tur i Italien med alla de klassiska stigningarna. Nästa mål är en veckas cykling på Korsika med Team RÖD 2017.

Stort grattis till en god kamrat och en stark och duktig cyklist.
Bosse Krohn

 

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.