LEIF GUSTAFSSON 

Har ni något trevligt minne att dela med er om Leif?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik10@gmail.com

Tisdagen den 7 februari 2023 firade

Leif Gustafsson sin 80-årsdag

Leif Gustavsson jubilerar och fyller 80 år. Som skolkamrat med Leif på Praktiska Realskolan i slutet på 50-talet blev jag tillfrågad om jag ville komma upp till Kullavägen och bevista en klubbtävling med CK Fix. Mitt intresse för cykelsporten hade grundlagts med TV-tittande på Dansk TV där inte minst 6-dagars loppet på de ”Tossedes Hus” dvs Forum i Köpen-hamn.

Leif hade i mina ögon en imponerande racercykel, silverglänsande efter att hans far Gösta i sitt yrke förmått att skapa denna dyrgripen. Efter avslutad tävling på Kullavägen fick jag låna o provköra Leifs cykel o sedan, ja då var jag fast.

Leif tog mig med till CK Fix träning på IH o vi fick ett antal fina år tillsammans i cykelsporten. Leif tillhörde framtidshoppen inom CK Fix och hans idoga träning tillsammans med oss andra gav resultat i resultatlistorna.

1959 arrangerades en Cykeltävling på Ven (förmodligen den enda hittills). I denna tävling segrade Leif inför hela den Skånska debutanteliten.

Året 1960 är nog det året då Leif syntes mest i resultatlistorna o ett stort antal individuella pallplatser samt att Leif tog hem segern i Svedala. I Trelleborgs 3-dagars hade Leif en delseger på den 3:e dagsetappen. Som kronan på detta års framgångar kvarstår så klart att han tillsammans med Berne Sten o undertecknad blev Sydsvenska Mästare i debutantklassen.

Lagtävlingen för 4-manna lag i Kävlinge där Leif ingick tillsammans med ovan nämnda o även Leif Herbst var en stor framgång med detta lagarbete.

Uttagen i Skånelaget med 3 Fixare i laget samt Kjell Klein för att tävla emot Stockholm o Småland. Tävlingen slutade inte som vi tänkt oss då laget diskvalificerades p.g.a. otillåten hjälp vid en punktering.

Leif har också haft en karriär inom fotbollen såsom ledare för HIFs juniorer.


Vid den digitala pennan

Styrelsen