ÅRSMÖTE 2018

ÅRSMÖTE

MÅNDAGEN DEN 12 FEBRUARI 2018

 

 ______________________________________________

  Skrivet av Jörn Landgren, den 22:e februari, 2018

 ______________________________________________

 

Mötet hölls som vanligt på idrottsmuseet i Helsingborg. 27 st glada deltagare räknades in, vilket motsvarar ungefär de senaste årens antal på GCV:s årsmöten.

Efter lite mingel förklarade GCV:s ordförande Per Broberg årsmötet öppnat och i fortsättningen höll Bengt Lindh i klubban.

Mötet genomfördes enligt dagordningen, frågorna var få och det blev inga större diskussioner. Jubilarerna som kom på mötet, Sven-Erik Lindkvist, Jan-Erik Månsson och Rolf Nilsson, presenterades och hyllades med blommor och Champagne.

Medlemsavgiften för 2019 blir oförändrad 150 kr och sittande styrelse samt valberedning blev omvalda.

Efter att vi intagit en fantastisk landgång och dryck fick vi kaffe och kaka medan vi lyssnade på kvällens kåsör Kjell Stenberg — jurist, bankdirektör och urhelsingborgare sen 75 år tillbaka.

Kajs intresse för cykelsporten väcktes tidigt genom CK FIX tävling ”Skälder-viksloppet” och de danska TV-utsändningarna från 6-dagarsloppen i Forum.

År 1993 blev Kaj tillfrågad av Lennart Vinck om han ville efterträda Lennart Hansson som ordförande i Cykelstiftelsens styrelse. Detta accepterade han med glädje och har nu suttit i styrelsen i 25 år.

Som de flesta av oss säkert redan vet, men det tål att upprepas, bildades Cykelstiftelsen 1959. Cykel-SM arrangerades samma år i Helsingborg av CK Fix och överskottet därifrån, drygt 9.900 kr, sattes in i stiftelsen. Idag har pengarna växt till imponerande 800.000 kr. Under åren har CK Fix erhållit en del av kakan till bl.a. inköp av bilar, tävlingscyklar, reservdelar etc. vilket medfört att cykelintresserade ungdomar har kunnat prova på cykelsporten genom att låna eller köpa cyklar billigt.

Kaj Stenberg är allmänt idrottsintresserad. Mest berättade han om tennis och fotboll som ligger honom varmast om hjärtat. 1975-87 var han styrelseordförande i Helsingborgs tennisklubb (HTK). 1988-96 tillhörde Kaj HIF:s styrelse. Han är idag hedersmedlem i HTK och ständig ledamot i HIF. Han har sett många berömda fotbollsspelare genom åren. Det är inte Zlatan eller Henke som han håller som den störste spelaren utan Kajs idol var utan tvekan Hasse Persson — eleganten med det fruktade hårda skottet.

Boxning var en annan sport Kaj berättade om, flera duktiga boxare fanns tidigare i Helsingborg. Kaj har också medverkat i en del idrottsböcker som utgivits av Helsingborgs idrottsmuseum.

Sedan 2004 driver han egen juristfirma och förutom ordförande i Cykelstiftelsen har han ett flertal andra styrelseuppdrag i aktiebolag, stiftelser och föreningar.

I slutet av föredraget fick Kaj en intressent fråga från Bengt Lindh: ”Hur har du genom åren hunnit med både din civila karriär och ditt enorma idrottsengagemang?” Kaj svarade direkt: ”Ju mer man har att göra, desto mer hinner man med!”  Ett lärorikt svar.

Vid sidan av att umgås med hustrun Lena, barn och barnbarn trivs Kaj Stenberg bäst med jazzmusik, konst, teater och resor.

Efter anförandet tackades Kaj för ett mycket trevligt kåseri, med blommor, Champagne och ett års gratis medlemskap i GCV.

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.