VÅRPROMENAD

Då inga bilder blev tagna denna gången, har jag lagt in bilderna från förra årets promenad.

VÅRPROMENAD I PÅLSJÖ SKOG

LÖRDAGEN DEN 24 MARS 2018


 ____________________________________________

  Skrivet av Kerstin Folkeson, den 3:e april, 2018

 ____________________________________________

Den 24 mars klockan 9 var vi några som nappat på GCV:s inbjudan till promenad och vi startade vår vandring vid anrika Pilvångsplatsen.

Pilvångsplatsen som är en lekplats belägen på Tågaborg anlades omkring år 1930 på f.d. gruvschaktet Kristian vilket var i drift 1870–72.

Vi vandrade i väg på Pålsjögatan, passerade ”Slukhålet” och gav oss in i Pålsjö skog. När vi passerade Pålsjöpaviljongen där man nuförtiden mest njuter av kaffe med våfflor kom samtalet att handla om dans eftersom det finns en dansrotunda vid just Pålsjöpaviljongen.

Vi hamnade i minnenas allé där det berättades om första mötet med kvinnan som sedermera blev hustrun. Hur man reste runt till de olika – och framförallt många  dansbanor som fanns på den tiden. Man hade någon kompis som fick låna bil… eller så fick man cykla… En klassiker som Amazonen gjorde stort intryck på flickan i alla fall! Det var en härlig stämning och glada skratt!

Vi tog oss bort till Naturrummet i Pålsjö skog och förkovrade oss genom att läsa informationsskyltarna om dåtidens lantbrukssystem. Vi vandrade vidare och hörde både fågelkvitter och hackspettens hackande. Vi mötte både hundägare och de som tog sig fram på hästryggen. Vi hade nått halvvägs när vi var framme vid Sofiero Gård och där passade några av oss på att handla bröd på Brödkultur 2.0.

Vi hade bra promenadväder, det blåste inte alls i skogen men när vi började gå tillbaka och närmade oss havet så upptäckte vi vinden, ja framförallt motvinden…

Vid Pålsjöbadens fik där vi avslutade rundan slöt ytterligare tre deltagare upp. Det fanns gott om plats så vi möblerade om så att alla satt tillsammans.

Allt som allt tog rundan två timmar i anspråk. En välinvesterad tid som innehåller njutning för både kropp och själ.

Länkar

Inbjudan

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.