KLUBBKVÄLL PÅ RÅÅ MUSEUM 5/9—2019

 

KLUBBKVÄLL

ONSDAGEN DEN 5 SEPTEMBER 2019

 

____________________________________________

 Skrivet av Per Broberg, den 9:e september, 2019

____________________________________________

 

 

Vi var tjugo cykelentusiaster som kom till klubbkvällen på det fina och trevliga museet på Råå. Efter närvaroregistrering och erläggande av entréavgiften till kassören vidtog mingel efter att eventuell dryck inhandlats från Jan-Eriks bar.

Efter det lyssnade vi intresserat på ett föredrag om Decauville-banan HRRJ Helsingborg-Råå-Ramlösa-Järnväg som öppnades 1891 och gick från Helsingborg C till Råå och Ramlösa. Mona Green var väl insatt i historien om banan och höll ett trevligt och uppskattat föredrag med många anekdoter och spännande händelser under banans tillkomst, drift och nedläggning.

Decauvillen ersattes ju av spårvagnen och många av oss har ju minnen av spårvagnen till Råå så det blev en del frågor och diskussioner som Mona hanterade initierat.

Nu var det dags för kassler och potatissallad med valfri dryck och sedan vidtog lotteriet, hanterat med bravur av Berne Sten. Det var som vanligt många fina vinster och många glada vinnare.

En överraskad Kenth Gustavsson blev uppvaktad på sin 76:e födelsedag med en bok och vacker födelsedagssång och skånskt hurra från oss klubbkamrater. Kenth blev glad för gratulationerna.

Kvällen avslutades med småprat, kaffe och kaka och kanske någon tog en liten därtill. Vi tackar Mona och Hans-Ingvar för värdskapet och aktivitetskommittén med medhjälpare för ännu ett lyckat och uppskattat arrangemang. Hit kommer vi gärna igen.

Den 2 oktober ses vi på Idrottens Hus för en bowlingkväll med spel, mat och dryck. Då kommer du väl?

 


 Länkar

 Inbjudan

 Råå Museum


 

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar Inga-Maj o Bengt

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.