NILS-RUNE NILSSON

Har ni något trevligt minne att dela med er om Nils-Rune?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik@comhem.se

Måndagen den 9 december 2013 fyllde

Nils-Rune Nilsson 70 år

 

Nils-Rune Nilsson började sin cykelbana 1960 i Trelleborgs CK. Han skulle komma att bli en förebild som en kämpe, och han var en mycket trevlig cykelkompis under 60-talets cykelkarriär.

Den första kontakt fick jag med Nils-Rune var 1961, då vi båda deltog i Skånes debutantlag. Vi lyckades bli bästa distriktslag och vann över Stockholmlaget med 36 sek. Vid ungdoms 6-dagars 1963 representerade Nils-Rune Skånelaget. Efter flera års tävlande för Trelleborg CK bytte Nils-Rune 1964 klubb och gick över till CK Fix.

En av Nils-Runes större bedrifter i CK Fix var SM för seniorer 1965, då han tog en bronsmedalj i lag 50 km tempo tillsammans med Sten Andersson och undertecknad.

Efter cykelkarriären i slutet på 1960-talet flyttade Nils-Rune till Stockholm för att på Bosön utbilda sig till ungdomskonsulent. Då utbildningen var klar fick han arbete i Skövde. Därefter blev det flytt till Stockholm, där han tillträdde en tjänst som intendent för Bosön med all dess verksamhet. Efter 30 års tjänstgöring avtackades Nils-Rune vid en större tillställning den 4 april 2011.

 

Utdrag från avtackningen av Nils-Rune

”Programmet avslutades med en stor pampig avtackning av Bosöns allt i allo Nils-Rune Nilsson. Efter trettio år som intendent på Bosön hyllades Nils-Rune av flera hundra personer och avtackades av RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber . Vi RV-medlemmar gladdes verkligen åt denna hyllning eftersom Nils-Rune sedan många år är vår klubbmästare”.

 

Nils-Rune har också varit verksam i Riksidrottsförbundet och Sveriges olympiska kommitté.

Nils-Rune har i många år haft ett stort intresse för segling och har tillsammans med sin hustru Kerstin seglat mycket med egen segelbåt i framför allt Stockholms skärgård. Detta seglarintresse har givit honom många uppdrag bl.a. i segeltävlingen Gotland Runt, där Nils-Rune är med i tävlingsledningen som målgångsansvarig.

Gamla Cykel Vänner i Fix gratulerar Nils-Rune och önskar honom och hustru Kerstin lycka till på livets resa.

 

Vid den elektroniska pennan

Hans-Ingvar Green

Kassör GCV

HÄLSNINGAR SOM KOM IN TILL NILS-RUNES 70-ÅRSDAG