GÖRAN LINDH

Har ni något trevligt minne att dela med er om Göran?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik@comhem.se

Fredagen den 20 december 2013 fyllde

Göran Lindh 50 år!

 

Göran Lindh började tävla vid 12 års ålder i PB-klassen. Efter 10 års tävlande kom en av de större framgångarna, då segrade Göran i Ramlösa-Fix GP 1985.

Tävlingen var lite av ett genrep för Fix inför stundande SM där start och mål var på den kontinentala Strandvägen i Helsingborg.

Göran körde också lagtempo tillsammans med Michael ”Roddarn” Andersson och Joakim Palm.

Mot slutet av 80-talet drabbades Göran av en hjärtmuskelinflammation och det blev också slutet på tävlingskarriären.

Göran var under en tid också ansvarig för Fix-juniorerna.

Under 1980- och 1990-talet arrangerade Göran tillsammans med undertecknad så kallade ”Grenå-turer” för cyklister. Dessa ägde rum under Alla Helgons helg och det blev 10 roliga år, då det turades mellan Helsingborg-Grenå från denna fredagskväll till lördag morgon. Första året var vi ca 15 cyklister, men detta spred sig i cykelkretsar runt hela Sydsverige och vi nådde som mest 150 personer som roade sig tillsammans på dessa färjor. Linjen lades ner och vi hänvisades till Halmstad-Grenå, men då fanns inte intresset bland deltagarna, så det blev inte fler turer på Kattegatt.

Göran lämnade Helsingborg efter att ha träffat kärleken i samband med en födelsedagsfest hos undertecknad i Halland (som slutade på Natti-Natti på Hotell Tylösand). Paret flyttade till Stockholm, senare till Karlshamn och sedan många år tillbaka är familjen, Göran, hustrun Maria och sönerna Oskar och Carl bosatta i Halmstad.

När Göran nu fyller 50 år den 20 december är det en evigt ung man vi ser framför oss!

 

 

Vid den ”digitala” pennan

Peter Folkeson

Aktivitetsgruppen