GÄSTBOK

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Lasse Skoog, den 19. mar, 2012
Här kommer en kul "melodi" om oss cyklister. Gå in på nedanstående länk:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hgCqz3l33kU
E-post:
Skrivet av Sven Stenvåg, den 18. mar, 2012
Humor har inga gränser.
Går det att likna Greklands ekonomi i denna ekvation?
Svensken kom in på ett Hotell i Grekland och bad om ett rum. 300 kronor kostade rummet som han lade på disken, men ville inspektera rummet innan han bestämde sig.

Hotellägaren som var skyldig 300 kr till städerskan gav henne pengarna då hon just kom förbi. Städerskan i sin tur var skyldig 300 kr hos handlaren i mataffären, vilket hon genast gick och betalade. Handlaren hade en skuld på 300 kr hos en taxichaufför vilken fick betalt. Chauffören i sin tur var skyldig en lösaktig flicka 300 kr som han genast gjorde sig skuldfri hos. Flickan som var skyldig Hotellägaren 300 kr för en gammal hyresskuld, gjorde sig skuldfri med att betala 300 kr till Hotellägaren.

Strax efteråt kom svensken tillbaks och hade ångrat sig om rummet, tog sina 300 kronor och gick.
Så var alla skuldfria.

Fotot med Skånska Ambassaden som har Öppet iblann, såg jag i Spanien.

Som sagt: humor har inga gränser.
Skrivet av Sven Stenvåg, den 9. mar, 2012
Ruta de la pasa!
Fritt översatt till -russinrutten- är en 62 km lång tur och löper genom ett otroligt vackert landskap öster om Malaga. Här odlas Moscatel druvan som har en väldigt söt och kraftig smak, och hög alkohol-halt. Det är nästan så att man faller om-kull efter bara ett glas vin. Druvan ger även mycket stora och goda russin.

I detta bergiga landskap med vita och mest orörda byar, vindlar vägarna som högst drygt 1000 meter över havet. Alltså 3 mil uppför backe och lika långt nedför.

På denna strapatsresa mötte jag Alberto Contadors arvtage i tävling om vem som stod ut längst - till mottot: Cyklister cyk-lar. Otroliga ungdomar!
Själv åkte jag rutten med bil och sma-kade på russin som knäcktes med kind-tänderna och som tog smaken till en högre dimension. De kaliforniska russinen får skamfullt cykla hem och lägga sig. Ett riktigt russin kommer från en moscatel-druva, som vuxit på russinrutten, och det har kärnor.
Skrivet av Sven Stenvåg, den 24. feb, 2012
Huka er gubbar i sadlarna ...
Den 100 årige spanske cyclistico skickades igår iväg som en levande reklampelare i Velodromen för tidtagning och PR givetvis. På sträckan 250 meter uppmättes 24 km/tim! Världsrekord av en 100 -åring?
På 1930-talet då världen var enbart svartvit, enligt alla foton, slog han redan då spanska rekord. Sen dess har han tränat varje dag och nu mest på motions-cykel med räkneverk och inomhus.
... för nu laddar han om!
Skrivet av Bengt Lindh, den 16. feb, 2012
Sten Andersson träffar en gammal cykelkamrat, som han tävlat en del med. Denne känner inte igen Sten, men denne replikerar snabbt: " Inte så konstigt,Du har ju aldrig sett mig framifrån."
En historia som Sten tagit efter från pappa Sture, som ofta körde med denna.
E-post:
Skrivet av Nils-Rune Nilsson, den 15. feb, 2012
OS 1912 Solskensolympiaden, det är 100 år sedan. Detta jubileum firas hela året med höjdpunkt den 9 juni på Sthlms . stadion. Samtliga idrotter som var med 1912 är med nu också. Det blir cykekeltävling på stadion. Dessutom blir årets Mälaren runt jubileumslopp. OS-tävlingen genomfördes där. Du kan hitta mera på www.arena Stockholm 2012.
Jag har förmånen att jobba med detta jätterola projekt och hälsar dej välkommen till huvudstaden v.23 i sommar.
Hälsn. Nils-Rune Nilsson
E-post:
Skrivet av Bengt Lindh, den 14. feb, 2012
Parhästarna John Adelfalk "Jompa" o Börje Alexandersson var och köpte frukt på torget en varm sommardag, när den lätt klädda damen bredvid i tunna sandaler plötsligt börjar gapskrika högt och ljudligt. Va f-n skriker Du för säger Jompa? Han var inte medveten om att han stod på hennes fot. Jompa, som hade träben/protes, var helt omedveten om, att det var han som orsakade smärtan hos damen.
E-post:
Skrivet av Per Broberg, den 14. feb, 2012
Tack för en trevlig kväll det var mycket intressant och inspirerande. Sluta inte cykla.
Hälsningar
Per Broberg
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 12. feb, 2012
Lite cykelnostalgi från 1951.
http://svtplay.se/v/1371139/oppet_arkiv/sexdagarsloppet_pa_cykel_1951
Gå in SVT-play öppet arkiv.
Ha det så kul!
E-post:
Skrivet av Sven Stenvåg, den 8. feb, 2012
Vägen är brant med brådstup!
En spansk professor har börjat hungerstrejka för, som han anser, den orättvisa dopingdomen mot Alberto Contador. Flera regeringsföreträdare har högljutt fallit in i talkören - som anser domen vara ett skämt.
Så kan det gå till i ett land som tillåter fem cyklister i bredd på motortrafikleder med hastigheten 120 km/tim.

Undrar hur Tour de France tvåan 2010 mår just nu?
Skrivet av Sven Stenvåg, den 7. feb, 2012
Alberto Contador!?!
Befinner mig i Spanien där massmedia har cyklist ikonen Contador i bild, morgon som kväll. Väntar bara på att det skall bryta ut en längre tids landsorg efter dopingdomen.

Hur länge klamrar sig ikonen Alberto Contador kvar på cykelpiedelstalen? Snacka sen om cykelsport och religion!

Viva Espania
Skrivet av Sven Stenvåg, den 9. jan, 2012
Ballerup är cyklisternas Mekka!
Jag var där 2010 med GCV-gänget och upplevde en atmosfär utöver det vanliga. Den magnifika velodromen som fläktar cykel tävling cykel. Röda pölser, beer, liniment, shopping. En drömmarnas afton som gick tillbaks till ungdomens tävlande. Hur hade man inte kunnat utvecklats i den miljön som cyklist? Åk med till Ballerup och "hygge jer"!
Skrivet av Leif Gustafsson, den 22. dec, 2011
Här är min träningskompis Lennart och jag
på väg till Borås och Göteborg för att bärga SM guldet till HIF.

God Hjul alla cykelvänner!
Från Hjuliganerna Leif G
E-post:
Skrivet av Sven Stenvåg, den 1. dec, 2011
Hej!
Så här i adventtider är det skönt att blicka tillbaka på sommarbilderna från GCV mötet hos mig på Fortuna. Men som bekant har varje idyll ofta en baksida. Fortuna drabbades hårt av stormen i slutet av november 2011, liksom kusten i övrigt. Senast något liknande inträffat var 1922 och dessförinnan julstormen 1902. Vår fam. drabbades ytterst marginellt av ovädret och kunde snabbt lokalisera vår "lanningsbåt" fyra grannar söderöver och med rimligt små skador. Andra fortunabor fick se stor förödelse på sina strandtomter.
Väl mött igen på ett nystädat Fortuna nästa år hälsar
Solveig o Sven Stenvåg