GÄSTBOK

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Bo Krohn, den 6. jul, 2012
Det är inte ofta som man hör en låt om cykling, men här är en. En "skånifierad" version av Kraftwerks klassiker Tour de France. Lyssna och le!
http://www.kadens.se/blogs/rytz/det-kom-ett-mail.htm
E-post:
Skrivet av Willy Nielsen, den 23. jun, 2012
Ja, nu är jag hemma igen efter 16 dagar i Italien och Schweiz. Vi började med 5 dagar i Menaggio (Lake Come), sedan två dagar i Venedig, två dagar i Sirmione med många cyklister på vägarna. Sedan åkte vi "hem" till Nyon (CH) därjag har min Bianchi som fick 5 dagars fisk luft (26,5 mil) mellan Geneve och Lausanne.
http://www.cykelklubben.se/cykelklubben/blog/blog_read.asp?UserID=1835&BlogItem=36008
E-post:
Skrivet av Lasse Skoog, den 23. jun, 2012
Har just tillbringat 2 veckor i södra Frankrike, närmare bestämt i Sanary. Hade min cykel med mig denna gången och det var helt perfekt och jag fick se en massa som man inte hade gjort med bil.
T.ex små vägar med massor av vingårdar i Bandol-området. Ett vindistrikt som är känt för sina kvatlitetsviner och visst blev det en del inhandlat.
En av dagarna hittade jag en jättebacke där man egentiligen behöver annan utväxling än den jag hade på. Men upp kom jag och där öppande sig fantastiska vyer. En av dessa på bilden med Toulon och Toulonbukten i bakgrunden. I förgrunden min fina Columbus Capo förstås.
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 23. jun, 2012
Missade du intervjun med svensk cykels stora medaljhopp i OS? Då har du chansen att se den här: http://www.kadens.se/artiklar/emma-johansson-i-gomorron-sverige.htm
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 23. jun, 2012
Förr var cyklisterna tuffare, man blev inte ens skrämd av tåget.
http://nos.nl/video/347081-1937-wielrenners-hinderen-stoomtrein.html
Gör inte efter detta och kom ihåg hjälmen.
E-post:
Skrivet av Peter Folkeson, den 9. maj, 2012
Giro d'Italia:
http://sporten.tv2.dk/cykling/article.php/id-50177717:girotv-se-spøjs-traktorhilsen.html Kolla in denna länk, den missade vi på resan!
E-post:
Skrivet av Per Broberg, den 9. maj, 2012
Giro d´Italia 2012
Insänder på inrådan av den utmärkte redaktören/skribenten LGS och eleven BP ett fotografi på trehövdad dansk sandstod, icke att förväxla med femfotad jambisk vers. I fotoalbumet kan man se att vi hade fantastiskt roligt. Tack Folkessons och Lohmander för utmärkt service, utan er hade det varit svårt.

Ni som inte gjort det, kolla Bovins svartvita bilder från en svunnen tid. http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography


E-post:
Skrivet av Lasse, den 9. maj, 2012
Nej...det är inte en julskinka utan Cavendish skrapade lår efter vurpan i Herning. Här hjälpte det inte med hjälm, men om man är hårdhudad - som vi cyklister är - så svider det inte så länge.
E-post:
Skrivet av LASSE SKOOG, den 19. apr, 2012
Håkan Persson, ägare av Cykelcity i Lund och en av Skånes bästa elitmotionärer på cykel, berättar på sin hemsida om vådan att inte alltid vara 100% uppmärksam när man är ute på vägarna. Håkan är en van och duktig cyklist men när olyckan är framme så är den. Då är det bra att skydda sig så gott det går. Läs vad han själv skriver på sin blog: http://dengamleochnavet.blogspot.se/
Än en gång..och nu är det bevisatm, ALLTID HJÄLM PÅ!
Och Håkan om du läser detta...stort Grattis från oss på GCV till din utmärkelse!
E-post:
Skrivet av LASSE SKOOG, den 19. apr, 2012
FOR EVER YOUNG...
Nja..så är det väl inte, men "man blir aldrig för gammal" passar kanske bättre in på "Fixarna" på bilden.
Idag var tre aktiva GCV:are ut i vårsolen på en 50 km runda. Blåsten var hemsk, men det är den ju alltid utom när man har den i ryggen. Men det händer ju aldrig.
De sportiga herrarna på bild är från vänster Bosse Krohn, Lasse Skoog och Bengt Palm.
"Det är aldrig för sent" kan också passa in, så ut på vägarna på din nypumpade och nysmorda hoj. Och du...kom ihåg: HJÄLM PÅ!
E-post:
Skrivet av Sven Stenvåg, den 18. apr, 2012
Den gubben höll hela vägen!
- Allt som behövs för att se världen är en cykel och två starka ben, sa stålfarfar i en intervju. För honom tycktes inget vara omöjligt, som att cykla till Norrland och plocka lingon och skicka hem dem med tåg till Gantofta.
Rikskändis blev han 1951 då han ställde upp, utom tävlan, med startnummer noll i det så kallade Sverigeloppet.
På grund av hans höga ålder hade tävlingsledningen vägrat honom att delta - åldersgränsen var 40 år - men han ställde ändå upp och startade från Haparanda samtidigt med de tävlande. Då var stålfarfar 66 år.

Det var också 1951 som jag som 6-åring såg stålfarfar första gången och från första parkett, hos mina farföräldrar, uppe på Strandqvists hörna på Järnvägsgatan/Trädgårdsgatan. Ett otroligt folkhav hejade fram gubben som trampade på för kung och fosterland med sin damcykel.
Med jämna mellanrum kom sen stålfarfar att korsa mina vägar fram till 1986 då han avled 101 år gammal.

Bild lånad från Johanna muséet i Skurup som har en permanent utställning om stålfarfar.

Skrivet av Per Broberg, den 13. apr, 2012
En del saker var faktiskt bra förr också!
Kolla på dessa fina bilder:
http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography


E-post:
Skrivet av Per Broberg, den 7. apr, 2012
Missa inte Paris-Roubaix
Söndag 8 april
258 kilometer
Premiär 1896
Magnus Bäckstedt vann 2004
Hemsida www.letour.fr
Ja, du kan se det på TV också, antingen Eurosport eller danska TV2 klockan 13.00-17.00, Ha en skön söndagseftermiddag!
E-post:
Skrivet av Lasse Skoog, den 27. mar, 2012
CELEBERT CYKELBESÖK PÅ IDROTTSMUSEET
En kall måndagskväll i februari, samlades ett 30-tal medlemmar från GCV – Gamla Cykelvänner i FIX – för att hålla årsmöte på Idrottsmuseet.
Träffen började med lite mingel och naturligtvis en rundvandring bland museets fantastiska samlingar. Alla var imponerade över vad som erbjuds besökarna. Självklart stannade man till lite längre vid Fix-montern, men även alla HIF-pokalerna från 2011´s segertåg beundrades och fick extra uppmärksamhet.
Det väl förberedda mötet klarades av snabbt och sedan var det dags för en kaffetår och kvällens gäst.
GCV hade fått möjligheten att bjuda in Sveriges första proffscyklist, Göran ”Ökenkungen” Karlsson, som gärna ställde upp och kom och berättade om sitt rika och intressanta cykelliv.

Göran kom fram som en lovande cyklist under 50-talet, och 1959, när CK Fix arrangerade SM i Helsingborg deltog han. Han nämndes som en av favoriterna till segern men snuvades den gången på guldet av den värste konkurrenten Ove Adamsson.
Göran hade emellertid många framgångar och en av de största som amatör, var segern på Nordiska Mästerskapen i Tammerfors 1959.
Men detta år skulle bjuda på ännu fler framgångar. Göran blev uttagen att representera Sverige i det på den tiden berömda ”Tunisien Runt”, ett amatörlopp med världen bästa cyklister. I ökenhetta och på svåra vägar, lyckades Göran Karlsson sensationellt vinna.
Segerpriset överräcktes av den dåvarande presidenten Bourguiba på nationalstadion i Tunis, och segern i loppet gav honom därefter epitetet ”Ökenkungen”

Göran var på den tiden rankad som Nordens bästa cyklist, och efter alla framgångar fick han därför som förste svensk erbjudande att bli proffs. Naturligtvis nappade han på detta och blev 1960 cyklist på heltid i det Italienska stallet Carpano. Han fick under sin tid som proffs också prova på att åka världens mest betydande proffslopp - Tour de France.
Under sin proffstid körde han också för ett franskt proffsstall och han provade dessutom på bancykling i Danmark. Han gjorde massor av framträdande på Forum I Köpenhamn, och då oftast i par med Knut Karlsson, en på den tiden välkänd Landskronacyklist.

Innan Göran avslutade sin långa och framgångsrika karriär, hann han också med ett Sverigelopp. Detta gick från Haparanda till Ystad och efter en massa strul med cykeln en av dagarna, placerade han sig på fjärde plats.

I september fyller Göran Karlsson 75 år, men det hindrar inte honom att hålla igång. Han sköter sin hälsa och träning som om han fortfarande vore aktiv. Han lever en del av året i Spanien och är ute på sin cykel både där och hemma i Sverige. I Spanien tar han ibland sina träningsrundor tillsammans med några andra kända cyklister från förr, de som på den tiden var hans arga konkurrenter, Palle Munther och Ove Adamsson. Ove som dessutom såg till att det inte blev något guld i Helsingborg 1959!

När Göran slår igen träningsdagboken och summerar cykelåret, har han 700-800 mil bakom sig på sadeln – Imponerande!
E-post:
Skrivet av Lasse Skoog, den 19. mar, 2012
Här kommer en kul "melodi" om oss cyklister. Gå in på nedanstående länk:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hgCqz3l33kU
E-post: