GÄSTBOK

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Lasse, den 19. nov, 2012
Under 60-talet när jag började cykla i Fix, hade vi massor av härliga träningsläger på Åsljungagården.
Vi ett antal tillfällen hade vi förmånen att få dit Ove Adamsson, en av sveriges bästa cyklister genom tiderna, som instruktör. Vid något tillfälle hade Ove sin familj med sig, bl.a. sin son Anders.
Anders Adamsson blev senare i livet proffscyklist och nu känner vi honom alla som en av två fantastiskt duktiga cykelkommentatorer på Eurosport.
När GCV var över i Danmark på Giro d´Italia-starten, träffade vi på Anders och Vacchi. Pratade då lite med Anders och passade på att "återförena" honom med dåtidens "Fixstjärnor".
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 16. nov, 2012
Kommer ni ihåg mannen som kunde göra de mesta på en Pinarello Dogma landsvägscykel. Tydligen så gick det inte alltid vägen i det första försöket. Hur det gick då kan ni se här: http://www.kadens.se/blogs/rytz/fredagsfilm-och-kadens-blir-bicycling.htm
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 12. nov, 2012
Sveriges enda landsvägscyklist av världsklass har hittat ett nytt lag inför säsongen 2013.
Lycka till Emma! Läs mer här: http://www.kadens.se/artiklar/emma-johansson-gar-till-orica-ais.htm
E-post:
Skrivet av Lasse, den 12. nov, 2012
Alla vi som är ute på vägarna kan bara hålla med om att denna cykeltröjan visar hur vi vill ha det.
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 1. nov, 2012
Fredag igen! Det finns cykeltävlingar i många olika grenar, här är en av de häftigare.
Utförsåkning i stadsmiljö. Titta och hisna: http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/video-round-up-urban-downhill-race-in-bolivia-35666/
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 26. okt, 2012
Lite fredagsgodis! Så här kan man använda ett gammalt industriområde, om man har modet och skickligheten. Håll till godo: http://www.youtube.com/watch?v=ShbC5yVqOdI&list=FLzIdoqiSNilgIKxR9k_vBkQ&index=2&feature=plpp_video
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 21. okt, 2012
Ride of Hope etapp 8 o 9
Det har dröjt lite, främst för att jag har svårt att komma ihåg något speciellt från etappen.
Start från IKEA med stort jippo och med deltagande från IKEA medarbetare, bra jobbat! Dagen till ära så åkte vi dressen från C2 (se bild) eftersom de har sitt huvudkontor och utbildningscenter i Uppsala.
Ett fåtal nya deltagare i gruppen men ändå så gick allt som smort hela dagen. Det var ju inte mer än 11-12 mil och ganska slätt. Vi pausade bl a på torget i Enköping och käkade kanelbullar.
Naturligtvis så kom regnet den här dagen också, men med en liten variant. Det var både solsken och regn samtidigt.
Målgång vid IKEA, nytt gåvopaket och mat i restaurangen - Heja IKEA!
På kvällen avslutning med medaljutdelning och ett par rörande föredrag,
Nästa morron fattades vi en man när vi skulle rulla till starten för sista etappen till Stockholm. När vi nådde startplatsen så fick vi se att han hade haft bråttom.
Han hade en särskild startfålla för Team RÖD. Där stod det också framdukat glas på fot och skumpa (alkoholfri). Precis som på Touren så fick vi avsluta sista etappen med stil.
I dag så var gruppen nästan dubbelt så stor, vilket gjorde att färden blev åtskilligt mycket ryckigare och nervös. Det var ett himla gapande och skrikande bromsar, tur att etappen bara var 9,5 mil lång.
Det var skönt när vi närmade oss Stockholm och sakta snirklade oss fram mot Järvafältet till slutmålet.
Det var rätt skönt att gå i mål, men jobbigt att ta farväl av alla de nya vänner som man fått. Hoppas att vi ses igen nån gång. Jag tackar för mej för den här gången.
E-post:
Skrivet av Jörn Landgren, den 12. okt, 2012
GCV i Vårgårda 2012-10-06
Jag o Ingrid vill också tacka för en trevlig och mycket välarrangerad resa till Vårgårda. Härlig stämning i bussen under hela resan,otrolig service från Peter med fika o drycker etc..Spännande utflyktsmål där fåglummuseet var pricken över i:et! Verkligen kul att lyssna på Gösta o höra hur han glatt redogjorde för sin fantastiska karriär. Skall bli intressant att se om han accepterar Hasses inbjudan att komma till vårt årsmöte....
E-post:
Skrivet av Leif Gustafsson, den 10. okt, 2012
Gcv på utflykt till Vårgårda.2012-010-06.
Sylvia o jag vill tacka för en trevlig utflykt. Trevliga upplevelser god mat och dryck i goda "cykelvänners lag",som gjorde dagen till något att minnas.
Ett stort TACK till Peter o Berne o alla
cykelvänner.
Tack från Leif o Sylvia.
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 9. okt, 2012
Synd att jag missade Vårgårda, men barnbarn får gå före.
Här är i stället en film om vad man kan göra på en racercykel, om man är oerhört skocklig och orädd.
http://www.bikeradar.com/news/article/martyn-ashton-stunt-riding-on-a-pinarello-road-bike-35489/
E-post:
Skrivet av Per Brobeg, den 8. okt, 2012
GCV i Vårgårda 2012-10-06
Tack alla för en kanondag och särskilt lagledarna Peter och Berne. Imponerande arrangemang, det kan inte vara bättre.
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 26. sep, 2012
Ride of Hope del 7:
Samling i solen (sic) utanför ICA-Maxi i Katrineholm. Magnus tar hand om oss i dag igen. Vi rullar ut i det vackra, omväxlande Sörmländska landskapet. Små vägar över böljande åkerfält med insprängda små träddungar och sedan in skogar med blandning av löv och barrskog. Här och där ett litet vattenblänk från någon sjö eller å. Det är vackert så man blir förbannad (som Ingmar på bilden brukar säja) Inom kort så är vi framme vid dagens första depå som ligger precis bredvid Harpsund. En väldigt vacker men något avsides plats.
Snart bär det av igen på smala, kuperade vägar med ordentliga frostskador. Jag får känna av den sk gummibandseffekten, dvs hur jobbigt det är att ligga sist och hela tiden jaga in de småluckor som uppstår.
När vi når lite bredare vägar så börjar vi köra sk belgisk kedja, ett nutida uttryck som i stort sett betyder ett lagtempo med en större grupp. Vi passerar ett antal grupper, men när det går som bäst hör man: "PUNKA". Konstigt nog så är det samma kille som punkar nästan varje dag.
När slangen är bytt och pumpad så fortsätter vi. Efter ett par mil så når vi en T-korsning ut på en större väg. Medan vi väntar på att kunna köra ut så bromsar en bil in för att svänga in på den väg där vi står. Bilen bakom upptäcker detta sent men lyckas stanna med tjutande bromsar.
Men bil nr tre hinner inte ens bromsa utan far rakt i de stillastående bilarna och en sk dominoeffekt uppstår. Rent ut sagt det blev en j...a smäll rakt framför våra ögon.
Nu imponerar gruppen på mej. Inom sekunder tar alla spontant på sej olika uppgifter. Några tar hand om passagerarna i de tre krockade bilarna, några tar som uppgift att varna trafiken för olyckan och till sist så är det någon alarmerar Räddningstjänst och Polis. Vi var sysselsatta med detta en bra stund, minst en kvart, innan vi hörde sirener som närmade sej. Det var brandkår och ambulans, när de hade tagit över så rullade vi igen. Vi var flera km från olycksplatsen innan vi till sist mötte polisen.
Sedan förflöt dagen helt normalt, vi trampade på i god fart. Den obligatoriska regnskuren dök upp osv.
Nej, förresten vi hade en incident som kunde ha utvecklats till en riktig massvurpa. Plötsligt efter en kurva så dök det upp ett stort hål mitt i körbanan, det var säkert 3-4 dm i diameter och ett par dm djupt. Jag låg mitt i fältet, tjejen framför mej lyckades hoppa över med framhjulet. Bakhjulet slog i och hon tappade en flaska. Jag styrde förbi med mm till godo, men Erik som låg bakom blåste rätt ner med båda hjulen. Han höll kvar cykeln på rätt köl och klarade sej t o m utan punktering.
När vi nådde dagens etappmål Västerås, så var målet förlagt vid IKEA. Här hade man verkligen ansträngt sej. Först fick vi alla en liten IKEA kasse med presenter, bl a en matkupong så att vi kunde äta fritt i restaurangen. Sedan så hade IKEA också en egen insamling för Barncancerfonden.
Innanför porten så satt det fem IKEA anställda och cyklade på trainers (en modernare form av rullar). Under dagen så samlade de in 35 000 kr, bra gjort!
Efter den välförtjänta måltiden så var det bara att rulla till hotellet, d v s rakt genom centrum. På kvällen så lyssnade vi en av cyklisterna som är förälder till ett cancersjukt barn. Det var tårar i ögonen och en klump i halsen. Man hoppas verkligen att det lilla som vi tillför gör någon nytta.
I morron är det dags för näst sista etappen...........
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 24. sep, 2012
Lite kul att titta på.
Här har ni VMs snabbaste åkare.
Tyvärr, för honom så var det inte över mållinjen.
OBS, kolla flera gånger annars upptäcker ni inte vad som händer.
http://www.kadens.se/blogs/rytz/snabbast-pa-vm.htm
E-post:
Skrivet av Hasse Abrahamsson, den 24. sep, 2012
Cykelvänner !
Jätteintressant att följa Ride of Hope i deras turne igenom Sverige. Beundransvärd insats där man hoppas på att människor varit generösa med sitt bidrag. Ingen dålig insats att cykla dessa etapper. Dock inte tydligen med något bra väder. Man får dock aldrig ge sig så GCV medlemmar som deltog, Bosse Krohn o Lasse Skoog har nu fått lägga till ett antal mil i sin träningsbok. Väntar på några brev till innan Ni nådde Ert mål.
Grattis till en Strong insats.
Hälsningar
Hasse Abrahamsson
E-post:
Skrivet av Bo Krohn, den 23. sep, 2012
Ride of Hope del 6:
Avfärd från hotellet (Scandic som vanligt) och stillsam rullning genom Linköping bort till sjukhuset. Som vanligt så startar vår grupp sist och som tur är så har vi fått tillbaka Magnus som gruppledare (han cyklade med oss 5 av 9 dagar). Han är en suverän gruppledare och cyklist, som får ut det bästa av gruppen utan kommandometoder. Gruppen fungerar bättre för varje dag och hade det inte varit för regnet så hade dagen varit perfekt.
Som vanligt så blir jag pissnödig efter ca en timme på cykeln. Jag lägger på en ordentlig rem så att jag kan hänga på gruppen efter mitt stopp. Gruppen far förbi i god fart och jag hoppar på cykeln för att köra fatt. Men det är jobbigt i den här farten, som tur är så droppar Magnus ner. Tillsammans så växeldrar vi lätt ifatt. Men vi har väl inte cyklat mer än tio minuter innan man hör det förhatliga "punka". Medan vi väntar så kör alla grupper som vi passerat om oss igen. Regnkläder på och sedan så är det bara att fortsätta mot Norrköping. Vi är snart framme vid depån och har sluppit alla spårvagnsspår. Lite bananer, bulle och en tårtbit (bakad av snälla barn) och sedan iväg igen.
Vi har inte rullat så långt förrän vi kommer in i ett litet industriområde.
En 90 graders sväng och plötsligt så går det spår mitt i vägen. Killen framför får ner bakhjulet i spåret och går omkull. Jag har ingen chans att stanna, men försöker att köra rakt över honom. Han är lite för stor, det blir tvärstopp. Jag dyker med ansiktet rakt ner i asfalten. I början ligger jag bara kvar för att känna efter hur det gått. Sen kommer mina goda kompisar och lite senare sjukvårdarna och tar hand om mej. Jag har spräckt läppen och slagit lite flisor av tre tänder. Det bestäms att jag måste till sjukhus för att sys. Men jag är hela tiden klar i huvudet och frågar t o m om min cykel är hel. Det är den. Tur!!
På sjukhuset blir jag skickad lite hit och dit innan någon vill ta sej an mej. Där sitter jag huttrande i våta cykelkläder och väntar. Efter några timmar så blir jag ihoptråcklad och får lämna sjukhuset. Jag ringer ledarna i R o H för att bli hämtad.
Men det är ingen som har tid, så det blir att ta taxi till stationen och sedan tåget till Katrineholm. Framme i K så hittar jag ingen taxi (vi skall bo på en camping/vandrarhem utanför stan) men jag får hjälp av en snäll tjej på turistbyrån.
När jag står och väntar, så kommer hela Team RÖD rullande på andra sidan gatan. Jag gastar och alla stannar och pratar lite.
Till sist är jag framme där vi skall bo, nu så är jag ganska irriterad. Jag hittar min cykel och väska och installerar mej i mitt rum i ett gammalt härbre på vandrarhemmet.
På kvällen kommer mina snälla kompisar och hämta mej för en bit mat. Jag väljer något mjukt, lättuggat. Efter en natt med ganska lite sömn så är det dags att fortsätta mot Västerås............
E-post: